HABER. İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Kıran Spor Salonu’nda yapılan malzeme dağıtım törenine Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yavuz Öztürk,  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
 
Proje kapsamında Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli olmak üzere toplam 70 okulda 11 dalda spor kurslarına katılan öğrencilere 516 adet eşofman, 528 adet forma, 650 adet top ve 300 adet ayakkabı dağıtıldı.
 

Müdür Gür, “Hedefimiz bu yıl 50 bin öğrenciyi sporla tanıştırmak”
 
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 3 yıldır yürütülen “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” projesi sayesinde binlerce öğrencinin sporla tanıştığını söyledi. Gür, “3 yıla aşkın süredir yürüttüğümüz “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” projesi kapsamında bugün SODES’ten geçen yıl içerisinden geçerli 3 projemizden okullarımıza almış olduğumuz spor malzemelerinin dağıtımını yapacağız. 2 yıla aşkındır yürüttüğümüz bu projenin geçen sene 35 bin bu proje ile sporla tanıştılar. Ve ilimizde 11 dalda çeşitli müsabaka ve sportif faaliyetler yapılmıştır. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızı sokaktan alıp spor ile tanıştırmayı, spor ile bir yaşam geçirmelerini sağlamaktır. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelinde bütün okullarımızın da beden eğitimi öğretmenlerimiz ile bu faaliyetlere aktif bir şekilde yürütüyoruz. Bu sene planlamamız dahilinde 50 bin öğrencimizin bu etkinliklerden faydalanmasını sağlamaktır.”

dsc_3897.jpg
 
Vali Akbıyık: “Eğitim olduğu kadar sporda olmazsa olmaz öneme sahip”
 
Spor malzemesi dağıtım töreninde konuşan Vali İdris Akbıyık, hayatta başarılı olmanın yolunda eğitimin çok önemli olduğunu, ancak sporda olmazsa olmaz bir öneme sahip olduğunu belirtti. Vali Akbıyık, “SODES projesi kapsamında spor malzemelerini dağıtacağız. Bizim her zaman söylediğimiz birinci meselemiz eğitim diyoruz. Dolayısıyla okul oluyor, sizler oluyorsunuz. Sizlerin her açıdan sadece akademik olarak bilgi ile donatılmasıyla değil, kültürel, sosyal ve sportif açıdan fiziksel olarak gelişmenizde iyi yetişmeniz anlamında bizler için önemli. Yani hayatta başarılı olmanın yolu tabiî ki eğitim çok önemli başarılı olmak için kitap çok önemli. Ama sporda olmazsa olmaz önemli haiz. Bu kapsamda SODES proje ile çocuklarımızın gelişimine dönük bir çok faydalı etkinlikler, organizasyonlar yapıldı, yapılıyor. İnşallah bundan sonra da yapılacak. Bu çerçevede birçok okulumuza eşofman takımı, forma, top, spor ayakkabısı gibi malzemeleri dağıtacağız ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Projeye katılan öncelikle gençlerimizin onları koordine eden öğretmenlerimizi ve projeyi yapan il müdürlüğümüze ve diğer kamu görevlisi arkadaşlarımızı tebrik ederim. Hakkari’mizin gelişmesi, kalkınması önemli. Bu çerçevede bu projelerde çok olumlu, güzel. Katkılar sağlayacağına inanıyorum.”
 
Spor malzemelerini öğrencilere dağıtan Vali Akbıyık, öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlarla bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, eğitim ve kitap okumanın önemini anlattı. 

dsc_3886.jpg

dsc_3902.jpg

dsc_3907.jpg

dsc_3913.jpg

dsc_3914.jpg

dsc_3918.jpg

Editör: Haber Merkezi