HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kayacan Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi derslik binası önünde bir araya gelen ve kendilerine ‘Genç Yeşilay Topluluğu’ ismini veren 21 kişilik üniversiteli öğrenci grubu Yeşilay’ı tanıtmak, sigara, alkol, teknoloji ve madde bağımlığı gibi zararlı alışkanlıklar konusunda vatandaşları ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla stant kurdu. Yeşilaycı öğrenciler stantta gelen gençlere ve vatandaşlara zararlı alışkanlıklar hakkında sohbet ederek, insanların hayatına olan etkileri hakkında detaylı bilgiler verdi. Standa katılanlara ayrıca öğrenciler, el broşürleri ve Yeşilay’ı tanıtan bileklik, anahtar, şapka, tişört, kalem, not defteri ve yağmurluk hediye etti. 

Stantta arkadaşları ile beraber olan Hakkari Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Kadir Yüksel, amaçlarının insanları zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Yüksel, “Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Genç Yeşilay Topluluğu’ olarak fakültemizin il temsilcisi ile beraber üniversitemize başvuruda bulunduk. Yeşilay’ın tanıtımı ve bağımlılıklarla mücadele konusunda standın açılması konusunda üniversitemiz bize gerekli yardımı sağladı.

Bizde fakülte derslikleri binası önünde stant kurduk. İlk standımız bu oldu. İnşallah Yeşilay adına daha fazla çalışma yapıp halkımızı bilinçlendirmeye ve bağımlıklardan biraz olsun yüz çevirmeye, onları biraz daha sağlıklı yaşamaya beraber getirmeye çalışcağız. Amacımız bu yöndedir.  Hakkari Genç Yeşilay Topluluğu kurduğumuz için gayet memnunuz. Hocalarımızda bu konuda bize yardımcı oldular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.”

Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Standımızda Yeşilay ve bağımlılıklarımızı anlatan sigara, alkol, madde bağımlığı, teknolojik ve sağlıklı yaşam konularından broşürlerimiz var. Bunların yanında Yeşilay’ın hediye olarak verdiği  rozet, not defteri, kalem, yağmurluk, anahtarlık, tişört, şapkalar gibi çeşitli eşyaları dağıtıyoruz. Amacımız Yeşilay’a ilgi toplamak hemde bağımlılıklar hakkında gereken ilgiyi gereken alakayı görmek ve onu anlatmaktır.  Burada sigara içme oranları fazla olduğu için daha çok sigaranın zararlarını anlatan broşürleri daha fazla dağıtıyoruz. Gerek vatandaşlar gerekse üniversitede öğrenim gören bir çok arkadaşımız sigara kullanıyor. Bizlerde burada asıl amacımız bir günlük stant çerçevesinde bu alışkanlıklarından vazgeçtirmek için değil, asıl amaç bu farkındalığı oluşturmak. Ben bağımlı mıyım değil miyim. Burada sigara içilirken rahatsız oluyorsa, hoşlanmıyorsa ve nefes alıp verirken tıkanıyorsa işte ben rahatsız oluyorum sigara içtiğim için sağlıklı değilim düşüncesine kapılıp kendisini bir şekilde bundan kurtulmaya ve dolayısıyla Yeşilay’ın sayfasında da bulunan sigaradan kurtulmanın yolları ve yazılarını okumaya gayret gösterecektir. “

dsc_6733.jpg

dsc_6739.jpgdsc_6759.jpg

dsc_6773.jpg

Editör: Haber Merkezi