HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek, kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistikî bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmesine ortam hazırlamak amacıyla “Münazara Yarışması" yapılması planlanmaktadır.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden yararlanan 9.10.11. ve 12. Sınıf öğrencilerin katılımı ile Münazara Yarışmasının birinci ayağı olan yarı final karşılaşması 26 Ekim 2017  tarihinde, Final ise 31 Ekim 2017 tarihinde İl Müdürlüğün Konferans salonunda düzenlendi.


26 Ekim 2017 tarihinde yapılan yarı final karşılaşmaları, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Salih Kaya, Tertip Komitesinden Hakkari Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya, Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz Çetin, İl ve Kültür Turizm Şube Müdürü Naci Özbay ile jüri üyeleri Bülent Yılmaz, Pınar Erdem, Rıdvan Aydoğdu gözetiminde ve Edebiyat Öğretmeni Zeynep Erdemir’in sunumuyla yapılan yarışma iki oturum halinde gerçekleştirildi.


31 Ekim 2017 tarihinde yapılan final karşılaşmasına Vali Yardımcısı Bekir Abacı’nın katılımı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Salih Kaya, yarı finalde görev alan Tertip Komitesi ve jüri üyelerinin gözetiminde yapılan yarışma tek oturum halinde gerçekleştirildi. “Okullarda üniforma gerekli midir gereksiz midir” konu başlıklı final yarışmasında yarışan öğrenciler savundukları konularda bilgi ve birikimlerini paylaştı. Yarışma sonunda Vali Yardımcısı Bekir Abacı tarafından birinci olan gruba ödül olarak birer adet çeyrek altın, ikinci olan gruba ise birer adet gram altın verildi.

Ayrıca İl Müdür V. Salih Kaya; jüri üyeleri öğretmenlere Teşekkür Belgesi ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere Katılım Sertifikası verildi. Birinciliği elde eden çocuklar Diyarbakır'da yapılacak olan bölge elemelerine katılacak.
Yarışmanın büyük finali ise 19 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. 

 

Editör: Haber Merkezi