Berçelan Anaokulu'nda yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Anaokulu Müdüresi ve öğretmenleri katıldı.

Miniklerin sema gösterisi ile başlayan programda açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür: "Mevlana'nın ahlakı, aklı, tavrı, idrakı, ilmi, hikmeti, sevgisi, davranışları ve yaşamı ile yüceliği öğreten büyük bir ilim adamı ve İslam dinimize büyük hizmetler de bulunmuş Türk büyüklerimizdendir. Hazreti Mevlana'nın anlayışında insan ilahi sıfatlarında tecelli ettiği bir küçük alemdir.Bu büyük ilim adamımızı anaokulu öğrencilerine tanıtmak ve anlatmak için çeşitli etkinliklerde bulunan öğrencilerimize ve emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.  Öğretmenlerimiz, kişiliklerin şekillendiği bu yaşlarda öğrencilerimize ,değerlerimizi, hoşgörülü, cömert, yardımsever olmayı öğretiyorlar. Öğrencilerimiz çevrelerine karşı hoşgörüde deniz gibi olmaya, cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olmaya karar verdiler. Bu düşüncede olan kendisi küçük, gönülleri büyük öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

Daha sonra öğrenciler, hazırladıkları sema gösterisi ile görsel bir şölen oluşturdu. Program, öğrencilerin Mevlana’nın güzel sözlerini söylemesiyle anlamlı bir şekilde sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi