HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen Meslek Elemanlarının Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi  Eğitimi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı. 

Eğitim, Bilgi Üniversitesi’nde görevli Doç.Dr.  Klinik Psikolog Ayten Zara tarafından 6 gün boyunca Hakkari ASP İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog ve ASDEP Personelleri olmak üzere 15 personele  eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayan personele süpervizyon çalışmaları tamamlanarak sertifikaları verileceği belirtildi. 
 
Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, personele yönelik yapılan eğitim hakkında bilgi verdi. Bildirici, “Söz konusu eğitimde çocuk cinsel istismarına yönelik meslek elemanlarının istismar edilen çocuğa profesyonelce müdahalesi  ve Yaşanılan şiddet vakalarına yönelik şiddetin minimum seviyeye indirilmesi açısından şiddeti uygulayan bireylerle öfke kontrolü çalışmalarının yapılması konusunda iki farklı eğitim düzenlenmiştir. Bu Proje ile eğitim alan 15 meslek elemanımız cinsel istismar ve öfke yönetimi alanlarında sadece hizmet verdikleri ailelere farkındalık eğitimleri vermekle kalmayıp meslektaşları ile yapacakları konsültasyon hizmetleri ile de hedef gruplar üzerinde sürdürülebilir etki bırakacaklardır. Bununla birlikte ilimizin küçük olması bu eğitimin kısa sürede çok kişiye ulaşmasına vesile olacaktır” dedi. Bildirici, proje boyunca katkılarını eksik etmeyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi ile ajans çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi