HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

 Biçer Mahallesinde vatandaşlar, kullandıkları yoldan aşırı toz kalktığı gerekçesiyle daha önceden belediyeye müracaatan bulundu.
Mahaallenin toz bulutuna kaplamasından  yakınan vatandaşlar, durumun düzeltilmesi için yetkililerden yardım istedi.
Mahalle yolunu çöp konteyner ve taşlarla trafiğe kapatan mahalle sakinleri polisin ikna çabaları sonundan tekrar yolu ulaşıma açtı.

Mahalle sakinleri defalarca Hakkari Belediyesine başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirti.

Son çare olarak mahalle sakinleri mahalleye giden yolu ulaşıma kapattı. Mahalle sakinlerinden İshak Açar mahallenin 400 yıllık bir yerleşim yolu olduğunu fakat herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Açar, konuşmasının devamında şunları kaydetti.
 ''Havaların ısınması ile bizler balkonda oturamıyoruz. Bir araç geçtiğinde bütün mahalleyi toz bulutu sarıyor. Bizler havalar ısındığı için sürekli evde oturamıyoruz. Bahçelerimizde yetişen meyveleri dahi tüketemiyoruz. Meyve ve sebzeler toz kapladığı için yetiştiğimiz ürünleri tadına dahi bakamıyoruz. Özellikle Hakkari Belediyesine ve Valimize buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Mahallelinin bu tozda neler çektiğini gelin sizlerde şahit olun. Mahallede yaşayan yaklaşık 50 hanenin durumu bu  bizler bu sorunun bir an önce hal edilmesini istiyoruz. 'diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Veysi Demir ise bütün mahallelerde ve sokaklarda asfalt olmasına rağmen 1171 nolu sokaklarından bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Şuana kadar parke taşı için başvurmalarına rağmen ondan da sonuç alamadıklarını söyledi. 

Demir, Yetkinerlerde mahalledeki toz sorunun hemen çözülmesi çağrısında bulundu.

Mahallelinin yol kapatma eylemi polisin ikna çalışması sonunda sona erdi.

Editör: Haber Merkezi