HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “"Fikirler Buluşuyor Gelecek Oluşuyor” projesi kapsamında liseler arası bilgi yarışması düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezinde “2023 eğitim vizyonu” çerçevesinde düzenlenen yarışmaya 20 okul katıldı. Bir hafta boyunca devam eden yarışmalar sonucu finale kalan 5 okul birincilik için yarıştı.  Okullarına birincilik getirmek isteyen öğrenciler, bilgileriyle yarıştı.

Yarışma sonucunda Hakkari Fen Lisesi birinci olurken, Özel Kural Lisesi ikinci, Özel Teknokent Koleji üçüncü, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi dördüncü,  Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise beşinci oldu.

Düzenlenen yarışma ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, yarışmaya katılan tüm okulları tebrik etti.

2023 Eğitim Vizyonu’na dikkat çeken Gür, “2023 Eğitim Vizyonunun ruhunu yansıtabildiğimiz sürece okullarımızın daha nitelikli hale gelecek. Amacımız çocuklarımızın bilgili, donanımlı, kültürlü, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler olabilmelerini sağlamaktır.” dedi.

Her öğrencinin rakibinin kendisi olduğunu belirten Gür, “Her geçen süreçte öğrenci, bir önceki başarısına göre kendini yenilemeli, kendi başarı seviyesini yükseltmelidir.

Okuyan ve araştıran bir nesil yetiştirme gayreti içinde olmalıyız ve çalışmalarımızı bu minvalde sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın ardında ödül töreni yapıldı.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Müdür Yardımcıları Mustafa Kahraman ve Ali Korkmaz ile şube müdürleri verdi.  

bilgi-yarismasi-(10).jpg

bilgi-yarismasi-(1)-001.jpg

bilgi-yarismasi-(2)-002.jpg

bilgi-yarismasi-(4)-002.jpg

bilgi-yarismasi-(5)-001.jpg

bilgi-yarismasi-(8).jpg

bilgi-yarismasi-(6).jpg

bilgi-yarismasi-(7).jpg

Editör: Haber Merkezi