HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ /HİKMET TEMEŞ

Programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir Aracı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından Hakkâri Müftüsü Faruk Gürbüz’ün açılış konuşmasıyla başladı.
Programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusu üzerinde durarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatından örnekler verdi.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) doğumunun 1446. Yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Toprak, "Peygamberimiz Hz. Muhammed  (S.A.V) insanlar içinden seçilmiş, inananlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. Bundan tam 1446 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülüyordu.
Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığı günlere gelindiğini görüyoruz.
Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, bizlerin hangi prensipleri yerine getirirsek toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yaşayabileceğimizi yine O’nun hayatından öğrenmekteyiz.
  "Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl." Muhabbet eğer içinde O varsa güzeldir. Evet, bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifâyetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir.
Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle konuşmama burada son vermek istiyorum. Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevî’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin (S.A.V) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin." şeklinde konuştu.
Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi Arslan tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu bir konferans verildi.
İlahilerin de seslendirildiği program, Hakkâri Müftüsü Faruk Gürbüz’ün şair Dursun Ali Erzincanlı’nın "Adın Geçer" adlı şiirini okumasıyla sonra erdi.
Program kapsamında, vatandaşlara dinî kitaplar ve gül hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi