HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Hakkâri’de 390 okuldan 74 bin öğrenci, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısını tamamlayarak karnelerini aldılar. Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ köyündeki Şehit Yarbay Mesut Kuru İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun katıldı.

Köyün içerisinde ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri altında köy okuluna gelen Vali Toprak ve beraberindekiler, okul müdürü ve öğretmenler tarafından karşılandı. Vali Toprak ve beraberindekiler, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle aynı sıralarda oturarak ileride ne olmak istediklerini sordular. Öğrencilerin en çok polis olmak istediklerini söylemeleri, Emniyet Müdürü Dilberoğlu'nu sevindirdi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen protokol üyeleri, daha sonra karnelerini verirken, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere kek, meyve suyu ve tişört dağıttı.

Bilgi yarışmasında dereceye giren ve karne notları yüksek olan öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyelerin verilmesinden sonra Vali Toprak ve beraberindekiler Çanaklı köyü camisine geçerek vatandaşlarla Cuma namazını kıldılar.

Editör: Haber Merkezi