HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı ve İl Özel idare Genel Sekreter Vekili Mustafa Duruk, Vali Yardımcısı İdris Koç, Yüksekova İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Şemdinli İlçe Kaymakamı Yakup Güven, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Süreyya Doğan ve ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, karla mücadele çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için tüm kurumların hep beraber çalışacağını kaydetti.

Karla mücadelenin kurumlar arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çeken Vali Akbıyık, “Geçtiğimiz yıl çok kar yağdı hakikaten. Ama tüm kurum ve kuruluşlarımız canla başla çalıştılar ben öncelikle geçen yıl için Özel İdaresi personeline, Karayollarına Devlet Su İşlerine, VEDAŞ’a  teşekkür ediyorum. İnşallah bu yılda el birliği ile aynı şekilde aynı başarıyı gösteririz. Çok şükür geçen yıl vatandaşın vicdanını sızlatacak, kamuoyunu rahatsız edecek olumsuz herhangi bir olay yaşamadık. Metrelerce karda İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 112 Acil Servisi’nin ambulansları gidip hastaları alarak zamanında hastaneye ulaştırdılar. Gecenin saat 2’sinde, 3’ünde İl Özel İdaresi ve Karayolları personelimiz çok iyi çalıştılar. Tabi yolda bizim, kurumlarda bizim. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumları. Nihayetinde burada yaşayan insanlara hizmet etmek için onların daha rahat yaşamlarını sürdürebilmeleri için tüm kurum kuruluşlar olarak buradayız. Tüm kurumlarımız bir problem olduğu halde hiç kimse kendi şu görev alanı, bu görev alanı demeden hep beraber her türlü işe koşuyoruz. Geçen yıl öyleydi İnşallah bu senede aynı şekilde olacak.”

Toplantının devamında yoğun kar yağışı ve soğuk hava sonucu ortaya çıkabilecek olumsuz ve acil durumlarda kamu kurum ve kuruluşlarınca alınacak tedbirler, hazırlıklar ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

dsc_5892.jpg

dsc_5887.jpg

dsc_5897.jpg

dsc_5902.jpg

dsc_5906-001.jpg

Editör: Haber Merkezi