Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında (HATSO) düzenlenen çalıştayda DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ve Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Özdal, kariyer ve girişimcilikle ilgili sunum yaptı. 

Hakkari'ye davet edilen GPAY Elektronik Tic. AŞ adına Taygun Alban ve Alper Tabanca ise ülkede gelişen teknoloji üzerine katılımcıları bilgilendirdi. 

Toplantıya katılan üniversite öğrencileri de kentte doğal süt, yoğurt ve zengin su kaynaklarının bulunmasına rağmen bu ihtiyaçların dışarıdan karşıladığını ifade ederek, Hakkari'ye gereken önemin verilmesini istedi. 

Daha sonra KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak başarılı olan 100 girişimciye davetliler tarafından sertifika verildi. 

Çalıştaya, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, DAKA Yatırım Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, esnaf ve üniversite öğrencileri katıldı. /AA

Editör: Haber Merkezi