HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Hakkari’de destek almaya hak kazanan “Engelleri Üreterek Aşıyorum ve Hakkari’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu" projelerinin imza töreni yapıldı. 

Hakkari Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Hayata geçirilecek "Engelleri Üreterek Aşıyorum” ve “Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu" projelerinin destek sözleşmeleri Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı. 

İmza töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından toplumun dezavantajlı kesimlerinin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamak, üretkenlik ve yetenek gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında DAKA bölgesinde 6 projenin kabul edildiğini ve bu projeler içerisinde en yüksek payı Hakkari’nin aldığını belirtti. 

1-116.jpg

"Hedefimiz 250 kişiye istihdam oluşturmak"

Vali Akbıyık, “Destek almaya hak kazanan projelerimiz "Engelleri Üreterek Aşıyorum” ve “Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu" projeleridir. Hayata geçireceğimiz projelerimizin amacı toplumdaki dezavantajlı grupların istihdama daha fazla katılımını sağlamak ve üretkenliğini artırmaktır. Projelerimizden bir tanesi engellilere yönelik. İlimizde çok sayıda engelli vatandaşımız var. Engelleri Üreterek Aşıyorum projesi ile yaklaşık 100 engelli vatandaşımıza istihdam oluşturacağız, iş kazandıracağız. Hakkarimizi tanıtacak hediyelik eşyalar değişik üretimlerde bulunacaklar. Bildiğiniz gibi İş Geliştirme Merkezimizde uygun yerlerimizde mevcut. Diğer projemiz ise Hakkari’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu projesidir. Bu proje bütçesi 1.890.600,00 TL’dir. Bu projenin 1.500.000,00 TL bütçesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile DAKA sağlayacak. Geri kalan kısmı ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Bu projeyle de 150’e yakın kadınlarımıza ve engellilerimize istihdam sağlamış olacağız. Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu projemizin amacı Hakkâri kiliminin tanıtımını ve yaşamasını sağlamak, İlimizin en büyük sorunu olan işsizliğe bir çözüm bulmaktır.  Biliyorsunuz Hakkâri İlimiz kilimi ile tanınan bilinen bir vilayetimiz. Projelerimizin toplam tutarı 2,5 milyon lira civarındadır. Bu projelerin sonucunda hedefimiz 250 kişiye istihdam oluşturmaktır. Bu da ağırlıklı olarak engelli vatandaşlarımız ve kadınlardan oluşacak. Tabi bu projeleri sadece Hakkâri merkezinde uygulamıyoruz. Engellilere yönelik projemizi Hakkâri merkez ve Yüksekova’da, kilimle ilgili olan projemizi de Hakkâri merkez, Çukurca ve Yüksekova’da uygulayacağız.” dedi.

dsc_6135.jpg

dsc_6159.jpg

dsc_6115-002.jpg

dsc_6106.jpg

Editör: Haber Merkezi