HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, bölgenin jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla Hakkari merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Boybeyi ile Sarıtaş Köyü arasındaki bölgede başlatılan sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.  

Duruk, sondaj çalışmalarının ardından 5 bin metrekarelik alanda yapılacak olan 2 adet bay-bayan yüzme havuzu, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 20’şer 40 odalı otel ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezinin yapılacağı bölgede teknik ekipten bilgi aldı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, projenin bölge açısından hem turizm hem de sağlık için önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Projenin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Duruk, “İlimizin ihtiyacı olan tarımsal ihtiyaçlarımızı kendimiz sağlayabileceğimiz sera faaliyetlerinde sebze ve meyve çeşitlerinde üretileceği alan 20 dönümlük arazi üzerinde kurulacağını müjdesini veriyoruz” dedi. 

Vali Yardımcısı Duruk, incelemelerin ardından burada toplanan vatandaşlarla bir süre sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Öte yandan başlatılan projede ayrıca 20 dönümlük alanda Sera Projesi ısıtması jeotermal su ile sağlanacak şekilde planların yapıldığı öğrenildi.

tesis-(2).jpg

tesis-(3).jpg

tesis-(4).jpg

tesis-(6).jpg

Editör: Haber Merkezi