HABER. İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Özel Beyaz Gelincik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı bir grup öğrenci ve öğretmenler Kıran Mahallesinde bulunan Hakkari Üniversitesi Kampus alanında kurulan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı”nda kendi isimlerini verdikleri fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikiminin ardından öğrenci ve öğretmenler hatıra fotoğrafları çekti. Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar, hayatlarında ilk defa fidan dikimi gerçekleştirmenin keyfini yaşadı. 

dsc_6210.jpg

Öğrencileriyle beraber hatıra ormanına gelen Psikolog Ali Çallı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı”nda Hakkari’nin yeşermesine katkı sağlamak öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Çallı, “İşitme, bedelsel ve zihinsel engelli olan öğrencilerle birlikte 11 adet fidan diktik. Her fidana öğrencilerimiz kendi adlarını vererek toprakla buluşturduk. Bu fidanların Hakkari Üniversitesi alanının yeşermesinde ve Hakkari’nin yeşermesine katkı sağlayacaktır. Kampus alanının bulunduğu bazı yerlerde toprak kaymasını gördük. Bu fidanlar büyüyerek toprak kaymasının önüne geçecektir. Ayrıca öğrencilerimizin de bu güzel değişik bir etkinlik yapabilmenin sevincini yaşadılar. Hem bizler mutlu olduk, hem de onlar mutlu oldu.”

Çallı, “Bu imkanı sağlayan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak başta olmak üzere Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’e teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

dsc_6171.jpg

dsc_6177.jpg

dsc_6196.jpg

Editör: Haber Merkezi