HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLESİ GAZETESİ

Hakkari’de Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile ilkokul ve okul öncesi öğrenci ve öğretmenlerine, sağlık profesyonellerinden Nevroz Gezik ve ekibi tarafından ‘Uygulamalı Hijyen Eğitimi’ veriliyor.

Şehit Selahattin İlkokulunda düzenlenen eğitime Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ve MEM Okul Sağlığı Koordinatörü Vildan Kurt katıldı.

Eğitimler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, çocuklarımızı en büyük değerimiz olarak koruyacağız, Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin, Türkiye genelinde 19 pilot ilde ve 2 bin 199 okulda düzenlendiğini söyledi.

Bugün Devletin bütün kademelerinin çocukların sağlığı açısından önlem aldığını ifade eden Gür, bu hafta, yüz yüze eğitim uygulamamızın ikinci haftası. Bu hafta yine çocuklarımız haftada 2 gün olmak üzere okula geliyorlar dedi. Müdür Gür,” Şuan için eğitim ve öğretime bu şekilde devam edecekler. Tabi takdir edersiniz ki, ana sınıfları ve 1. sınıflarda uzaktan eğitim çok mümkün değil. Şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki, devletin bütün kademeleri çocuklarımızın sağlığı açısından her türlü önlemi alıyor. Okullarımızda dezenfektan, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde her türlü düzenleme yapılıyor. Verilen eğitimin önemli yönü covid ile mücadele, covid’in bulaşma ve korunma yollarını çocuklarımıza, öğretmenlerimize anlatılması. İlimizde 57 tane okul bu manada pilot okul seçildi. Öğrencilerimiz Covid’in bulaşma yollarını, virüsten nasıl korunacakları konusunda sağlık profesyonellerinden bilgi aldılar. Emek veren tüm kademelere, tüm kurumlara çok çok teşekkür ediyorum. Bizler üzerimize düşen vazifeyi büyük bir hassasiyet içerisinde yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın bizlere emanet olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Elimizden geldiği kadar onları en büyük değerlerimiz olarak koruyacağız” ifadelerini kullandı.  

b73017f1-6dce-4cfb-a199-ca955e02595e.jpg

d8eb26a7-6960-4736-aa5d-edfc00c4691c.jpg

Editör: Haber Merkezi