HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Hakkari’de de İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı, Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Kutlama programına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ahmet Aşık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okula yeni başlayan minik öğrencilere “hoş geldin çiçeği” verilmesiyle başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından açılış konuşması yapıldı.

akbiyik-004.jpgVali Akbıyık: “Hakkari’mizi daha ileri noktalara götüreceğiz”

Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi.

Okumanın ve eğitimin önemine dikkat çeken Vali Akbıyık; "Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ilk emri oku. İlk inen ayet oku. Büyük önder Atatürk hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir diyor. Yine Peygamber Efendimiz bilim Çin’de de olsa gidip alıp getirin diyor. Dolayısıyla dinimiz, tarihimiz, geleneklerimiz, inancımız bizim okumamızı çalışmamızı araştırmamızı emrediyor. Biz de önce iyi bir insan olabilmek için iyi bir vatandaş olabilmek için sınıflarımızı en iyi şekilde en yüksek notlarla geçeceğiz. Çok okuyacağız, inancımıza atamıza layık olmaya çalışacağız. Geleceğimizin teminatı sizler, çağın gerekleriyle donatılarak en yüksek teknoloji mertebesine ulaşarak ülkemizi daha ileri noktalara götüreceksiniz.” dedi.

Vali Akbıyık: “71 bin öğrencimiz 71 bin etkinlik yapacak”

2019-2020 eğitim öğretim yılında da “Bir Kitap Bir İnsan” projesinin devam edeceğini aktaran Vali Akbıyık, bunun yanına "Her Çocuk Bir Etkinlik" projesini başlatacaklarını belirtti. Vali Akbıyık, “Hakkari’de ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan bütün öğrencilerimiz en az bir etkinlik yapacak. 71 bin öğrencimiz 71 bin etkinlik yapacak. Bu hem öğrencilerimizin kendisini geliştirmesi yetiştirmesi açısından önemli. Hem de toplum önüne çıkma, özgüven açısından anlamlı bir proje olacak. İnşallah bu yıl daha kaliteli eğitim verme yolunda mesafe kat edeceğiz. Hakkarili çocuklar hak ettikleri yerlere daha iyi yerlere gelecekler.”

dsc_4421.jpg

Vali Akbıyık: “Başarıyı yakalamak için hepimiz gayret göstereceğiz”

Hakkari’nin eğitimde hak ettiği noktaya gelebilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğinin altını çizen Vali Akbıyık, “Tabi burada bize çok görev düşüyor. Biz yöneticiler olarak her türlü imkânı sizlere seferber ediyoruz, daha da edeceğiz. Öğretmenlerimiz daha büyük gayret sarf edecekler. Çünkü bu konuda maalesef bazı okul aile birliklerinden, ailelerden yeteri destek bulunamayabiliniyor. Bunun yükü de okul müdürlüklerimize, öğretmenlerimize düşüyor. Öğretmenlerimize, yöneticilerimize daha çok gayret edecekler. Tabiî ki aileler ellerinden gelen imkan ve gayreti çocuklarına seferber edecekler. Nasıl bir gençlik istiyoruz? ondan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kendi değerlerine bağlı, inancına bağlı, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş düşünen, okuyan, araştıran bir gençlik istiyoruz. İnşallah bu gençliği biz Türkiye’de Hakkari’de en iyi şekilde çağın gerekleriyle donatarak yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık’a, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Dr. Enver Demirel Yılmaz tarafından kaleme alınan "Ebeveyn Benim" adlı kitap takdim edildi.

Kutlama programı öğrencilerin şiir, müzik korosu, kardelen gösterisi, Anadolu Ateşi gösterisi, ve Hakkari yöresi halk oyunları gösterisiyle son bulurken, gösterilerin ardından davul zurna eşliğinde Vali İdris Akbıyık ve protokol üyeleri öğrenciler ile halaylar çekerek kutlamalara renk kattı.

dsc_4384.jpg

dsc_4387.jpg

dsc_4437.jpg

dsc_4441.jpg

dsc_4442.jpg

dsc_4446.jpg

dsc_4453.jpg

dsc_4465.jpg

dsc_4468.jpg

dsc_4472.jpg

dsc_4475.jpg

dsc_4405.jpg

dsc_4478.jpg

dsc_4485.jpg

dsc_4486.jpg

1-111.jpg

Editör: Haber Merkezi