HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Haluk Işık'ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Metin Karaman'ın yaptığı Ömür Akkan, Gökçe Çiçek Özülkü, Muhlis Asan, Ceren Bayır, Suat İnal, Ergin Yıldız ve Muzaffer Özdemir isimli oyuncular tarafından oynanan tek perdelik " Hikaye-i Kaymakam" adlı tiyatro oyunu Hakkari’de yoğun ilgi gördü.

Hakkari Valiliğinin katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatroyu Vali Yardımcısı İdris Koç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenciler tarafından izlendi.

Kan davalarının anlatıldığı oyun büyük alkış aldı

Bir kaymakamın başından geçenlerin anlatıldığı tiyatro oyununda, izleyiciler hem güldü, hem hüzünlendi. Tiyatro gösterisinde oyunun en ilgi çeken sahnesi ise özellikle Doğu ve Güneydoğu’da geçmişte yaşanan ve büyük acılara neden olan kan davalarının anlatıldığı konu oldu.

Kaymakam görev yaptığı ilçede yaşanan kan davalarının son bulması için sarf ettiği çaba ve aileleri birbirine kırdıran, onlara silah satarak azmettiren kişiyi deşifre ediyor. Tüccara kendisinin yaptığı işi öğrendiğini söyleyen kaymakam, tüccarın sattığı silahlardan payını verilmesini istiyor. Buna inanan tüccar geçmişte yaptığı bütün suçların itirafını yapıyor. İki ailenin çatışacağı noktaya silah tüccarını götüren kaymakam, aileleri nasıl birbirine düşürdüğünü, silahları nasıl temin edip sattığını öğrenmeye çalışıyor ve ardından kan davalı ailelere nasıl silah sattığını itiraf ettiriyor. Bu sırada aileler ise silah tüccarının söylediklerini duyuyor ve birbirlerine çektikleri silahları silah tüccarına dayıyor. Burada buna engel olan kaymakam, ailelere "bunca yıl sizleri bu insanlar birbirine düşürdü artık kan davası bitsin" diyerek aileleri barıştırıyor. Silah tüccarı ise yaptığı itiraflarla adalete teslim ediliyor.

Bu oyun izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

dsc_6781.jpg

dsc_6801.jpg

dsc_6855.jpg

dsc_6857.jpg

dsc_6861.jpg

dsc_6842.jpg

dsc_6825.jpg

dsc_6839.jpg

dsc_6844.jpg

dsc_6874.jpg

dsc_6881-001.jpg

dsc_6885.jpg

dsc_6791.jpg

Editör: Haber Merkezi