İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik ve Daire Başkanı Mehmet Özer, güvenlik yolları toplantısına katılmak üzere Hakkari’ye geldi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte 112 Acil Çağrı Merkezinde incelemelerde bulundular.

Burada bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü ve ekibi bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldiklerini belirtti.

Bu incelemelerden bir tanesinin de alt yapısı bitmek üzere olan 112 Acil Çağrı Merkezinin olduğunu ve açılışının yapılacağını belirten Vali Akbıyık şunları kaydetti:  "İldeki tüm birimlerin çağrı merkezi burada olacak.112 sağlık müdürlüğümüzde görev yapan arkadaşlar, 155 Emniyet Müdürlüğümüzde görev yapan arkadaşlar, jandarma ve itfaiye bütün birimlerimiz bir yerde bir arada vatandaşlarımıza acil durumlarda daha hızlı hizmet verecekler. Ayrıca Sayın genel mürdümüz ve ekibi Hakkari’de terörün önlemesi açısından çok önemli olan karayollarımız ve il özel idaremiz tarafından yapılan güvenlik yollarımız var. Bunları da bütün kurum temsilcilerimiz ile toplantı ve değerlendirmesini yapacağız.yine ayrıca Esendere’de sınır riski güvenlik duvarlarımız var ülkemiz açısından güvenlik açısından çok önemli ve yatırım ve hizmetlerin hepsini tek tek ele alacağız. Hakkâri’de güzel şeyler oluyor. Hakkari halkı hizmet, yatırım ve yapılan projelerle anılıyor şiddetle anılmıyor. Bütün bu hizmetlerin yapılmasında Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanlığına teşekkür ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik ise, " Şuan 112 Acil Çağrı merkezi hizmet binasındayız inşallah gelecek hafta 112 Acil Çağrı Merkezinin açılışı yapılacak, ekipler gelip ilk başta itfaiye olmak üzere tek çağrı merkezi yönlendirme sürecini başlatmış olacaklar. Aynı zamanda burası Sayın Valimizin destekleriyle güvenlik acil durum merkezi olarak da hizmetlerini yürütecek.  Ayrıca Hakkari'de güvenlik yolları ve güvenlik duvarları ekipmanları devam eden süreçleri hakkında valimizden bilgi aldık. Destek vermek için sayın bakanımızın talimatı ile buradayız" şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik ve beraberindekiler daha sonra çarşı merkezini dolaşıp esnafları ziyarette bulundular.Ardından Valiliği ziyaret eden İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, Valilik şeref defterini imzalayıp Vali Akbıyık’ı makamında bir süre sohbet ettiler.

Vali Akbıyık, Genel Müdür Çelik’e Hakkari ziyaretleri anısına yöresel kilim ve plaket hediye etti.

Daha sonra Vali İdris Akbıyık başkanlığında güvenlik yolları ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Daire Başkanı Mehmet Özer, Vali Yardımcıları İdris Koç ve Mustafa Duruk, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Karayolları 11. Bölge Müdürü yardımcısı Esat Tartal ve İl Özel İdaresi ile Karayollarında görevli şube müdürleri ve mühendisler katıldı.

11-012.jpg

2-071.jpg

14-004.jpg

16-004.jpg

Editör: Haber Merkezi