HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de İstanbul-Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde Sümbül Mahallesi’ndeki Gazi İlköğretim Okulu’nda kurulan Z-Kütüphane’nin açılışı yapıldı.

“Şişli’den Hakkari’ye Gönül Köprüsü” adının verildiği Z-Kütüphane’nin açılışına Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür,  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Şişli’den gelen 16 kişilik heyet, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’ye gelen heyetin kendilerini onurlandırdığını belirterek, başta Şişli Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’e ve beraberindeki heyete eğitime desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Hakkari’nin eğitimde desteğe, projeye ve girişime ihtiyacı var”

Konuşmasında eğitim ve kitap okumanın önemini anlatan Vali Akbıyık; “Hakkari’ye geldiğimiz günden beri birinci meselemiz eğitim diyoruz, kitap diyoruz. Gerçekten de Türkiye’nin de Hakkari’nin de, İstanbul’un da, Şişli’nin de, birinci meselesi eğitim ve kitap. Bizde bu deryada bir damla katkımız olursa kendimizi mutlu hissedeceğiz. Bundan dolayı burada birçok projeler yapıyoruz. Hakkari’nin tabiî ki Şişli’den Türkiye’nin diğer yerlerinden daha çok eğitimde desteğe, projeye, girişime ihtiyacı var. “Bir kitap, bir insan” projesi yaklaşık 15 yıldır çalışmış olduğumuz yerlerde yürütüyoruz. İlk Diyarbakır Çınar’da “Bir kitap, bir altın” projesi ile başladık. Kitap okuyanlara altın verdik. En son dedik ki okumanın değeri altınla, parayla ölçülmez. “Bir kitap, bir insan” dedik. İnsan kitap kadar, kitap insan kadar kıymetlidir. Herkes bir kitap okuyacak bir kişiye de okutacak. Geldiğimiz günden bugüne 10 bin üzerinde kitap okuttuk ve gerek dışarıdan gelen hayırseverlerimiz gerekse buradaki hayırseverlerimiz, kamu kurum kuruluşları bu çerçevede bir farkındalık oluşturmak amacıyla yerine göre kitap, yerine göre kütüphane, yerine göre farklı okul projeleri ile okul aile birlikleriyle bir hız kazandı ve Hakkari’nin gündemi artık şiddet değil, kötü imaj değil, Hakkari artık okumak, kültürel, sosyal, sportif faaliyetlerde bulunmak, festival yapılması isteniyor. İşte bizde bu çerçevede Hakkari’nin hak ettiği gerçek imaja ulaşması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

dsc_2065.jpg

“Gerçekten Hakkari Türkiye’nin Alpleri İsviçresi”

Hakkari’de yapılan festivallerin kenttin tanıtımına katkı sunduğunu anlatan Vali Akbıyık, “Cilo Sat Dağları gibi Hakkari turizm açısından zengin bir potansiyele sahip. İnşallah oralarda da önümüzde zamanda festivaller yapağız. Gerçekten Hakkari, Türkiye’nin Alpleri İsviçresi. Buzul Gölü Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Buralar hak ettiği turizm değerine kavuşacak. Tabi Hakkari’de yapılacak çok iş var. İşte maden izabe fabrikası kurmaktan festivallere kadar yada iş projeleri oluşturmaktan değişik etkinliklere kadar ama bütün bunları içinde bizim en önemli problemimiz eğitim. 8 ayda bir ivme kazandığımızı düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki sınavlarda bunları gösterecek. Tabiî ki sınav tek ölçümüz değil biz iyi yurttaş, iyi vatandaş yetiştirmek istiyoruz. Toplumun yanında hayatta da Türkiye’de başarılı olmak için bu sınavlarda Hakkari’nin iyi bir puan alarak hak ettiği yere ulaşması lazım.” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-007.jpgYentür: “Vali Akbıyık, eğitimciye değer veren bir eğitim gönüllüsü”

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise Hakkari’de bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kendileri için anlamlı ve çok güzel bir gün olduğunu belirten Yentür, Vali Akbıyık’a eğitim ve eğitimciye verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Şişli’de kendileriyle beraber eğitim alanında çok önemli işler yaptıklarını anlatan Yentür, şu ifadeleri kullandı; “Biz Şişli’de kendisiyle çalışmaktan büyük onur ve gurur duyduğumuz ve kendisinden çok şey öğrendiğimiz Sayın Valimiz ile bugün birlikteyiz. Her zaman bizim için hakikaten Türkiye’nin yaşadığı şehrin en önemli meselesi eğitim olarak gören, eğitimciye değer veren bir eğitim gönüllüsü, eğitim öncüsü olarak onunla birlikte çalışmanın meyvelerini topluyoruz burada. Bugün Hakkari’deyiz bizim gördüğümüzün ayrı bir parçası belki coğrafyası sert ama yüreği bir ipeksi dokunuş kadar yumuşak, insanları sıcak kanlı ve misafirperverliği çok kısa sürede bizim üzerimize çok olumlu etkiler bıraktı. Ben bu kütüphanenin dünyaya açılan bir pencere olduğunu düşünüyorum ve bilginin sunu gelmeyecek bir fetih olduğunu ve insanoğlunun var olmasıyla birlikte bu irfan mücadelesinin hep devam ettiğini ve Hakkari için de en önemli umut ışığının bu çocuklarımız için kütüphaneler ve kitap olduğunu düşünüyorum. Çünkü Büyük İskender derki; “Babam beni gökten yere indirdi, öğretmenim beni yerden göğe çıkardı” İnşallah bu çocuklarımız bilgiyle, irfanla yetişir Türkiye ve tüm insanlığa aydın ve münevver insan olarak yetişecektir. Bu bir başlangıç ve hediyeleşmedir. İnşallah devamı gelecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Z-Kütüphane’nin açılışı yapıldı. Kütüphaneyi gezen Vali Akbıyık ve beraberindekiler kitap okuyan öğrenciler ile bir süre sohbet ederek, onlarla ilgilendi.

Okulda en çok kitap okuyan öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından Vali Akbıyık ve beraberindekiler öğretmenler ile toplantıda bir araya geldi.

Açılış programı, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

dsc_2042.jpg

dsc_2052.jpg

dsc_2073.jpg

68587647-eae9-4ea6-be82-28820d490463.jpg

dsc_2075.jpg

dsc_2090.jpg

dsc_2096.jpg

dsc_2106.jpg

dsc_2112.jpg

dsc_2116.jpg

dsc_2138-001.jpg

dsc_2144.jpg

Editör: Haber Merkezi