Hakkari İl Milli Eğitim Müdürülüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce deprem haftası dolayısı gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 1 – 7 Mart Deprem Haftası etkinilkleri kapsamında  Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Lisesinde gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı yapıldı.

5 Mart Cuma Günü saat 10:03’te Hakkari’de 7.03 şiddetinde bir deprem meydana geldiği Hajkkari ve ilçelerinin etkinlendiği deprem çevre illerde de hissedildi.

Senaryo gereği gereği Kıran Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Lisesinde yaralı öğrenci ve öğretmenlerin tahliyesi gereçkelştirildi.

AFAD, VEDAŞ, UMKE, 112 Acil Sağlık, JAK ,İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Akmercan Doğalgaz ekiplerinin katıldığı tatbikatta, deprem ve yangın esnası ile sonrasında yapılması gerekenler, yangına müdahale şekilleri ve yaralıları kurtarma teknikleri ele alındı.

Tatbikatta, senaryo gereği depremle binanın bir bölümünün çökmesi ve yangın çıkmasıyla olay yerine ekipler sevk edildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik aldıktan sonra, binaya giren JAK, AFAD, itfaiye, UMKE, MEB AKUB ekipleri, deprem sonrası yangından etkilenen öğrenciler kurtardı.

Yaralılar, olay yerinde yapan müdahalelerinin ardından ambulanslarla sağlık kuruluşlarına sevk edildi. 

Tatbikatın ardından AFAD Hakkari Müdürü Resul Karadeniz , tatbikat hakkında bilgi vererek, tatbikata katılan herkese teşekkür etti.

Hakkari Belediyesi İtfaiye Amiri A. Gaffar Tekin yangın ile ilgili bilgi verirken, Türk Kızılayı Hakkari Şubesi tatbikat alanında öğrenci ve katılımcılara çorba ikramında bulundu.  

Tatbikata Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz,Halk Eğitim Müdürü Nazif Tatlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Zeki DARA