HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kentte çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi ve imkanlardan faydalandırılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda mahallelerde sportif aktivitelerin yaygınlaştırılması, çocukların ve gençlerin sportif etkinlikler  ile beraber kültür sanat kurslarının verildiği Gençlik Merkezine yönlendirilmesi için mahalle muhtarları ile istişare toplantısı yapıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksinde düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları ile  Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım katılım sağladı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım; mahallerde sporu tabana yaymak ve yayınlaştırmak amacıyla çalışmalarının  devam ettiğini belirterek bu çerçevede mahallerdeki yaş gruplarını, cinsiyetlerini, maddi ve manevi durumlarını en iyi bilen muhtarlardan destek alarak yol kat etmek olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında mahallerdeki bütün çocukların Spor komplekslerinde bulunan olimpik havuza ulaşımlarını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Yıldırım, uzman antrenörlerin de mahalle muhtarları ile iş birliği yaparak yetenekli çocukları ve gençleri belirleyeceğini kaydetti. 

Yapılan istişare toplantısı kapsamında alınan karar ile mahalle muhtarlarının belirlediği ortak kullanım alanlarına basketbol potaları kurulacaktır. Gençlerin özellikle basketbol sporu konusunda faaliyet göstermelerine imkân sağlanacaktır. 

Editör: Haber Merkezi