HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’nin en işlek caddelerinden olan Bulvar Caddesi’nde gelişi güzel park edilen araçlar yayalara zor anlar yaşatıyor.

Hakkari'de kent merkezindeki park sorunu çoğu zaman çekilmez çile haline geliyor. Bulvar Caddesi'nde yayaların daha rahat ve güvenli yürüyebilmeleri için yapılan geniş kaldırımlar vatandaşları rahatlatırken, bazı araç sürücülerin duyarsızlığı ile karşılaşıyor. 

Yüzlerce insanın gelip gittiği cadde üzerinden ara sokaklara giden bazı noktalarda sürücülerin gelişi güzel park ettiği araçlar yayaların tepkisine neden oldu. Yayaların akışını engelleyen araçlardan dolayı vatandaşlar birbirlerinin geçişini beklemek zorunda kalıyor. 

Vatandaşlardan İsmail Deniz, yetkililerin bu duyarsız sürücüleri tespit edip caydırıcı olsun diye cezai işlem uygulanmasını istedi. Deniz, “Bulvar Caddesi’nde prestij cadde uygulamasıyla yayaların daha geniş ve rahat yürüyebilmeleri için çok güzel kaldırımlar yapıldı. Daha önce dar olan kaldırımlar yayalara zor anlar yaşatıyordu. Fakat şimdi yeniden düzenlenen caddede kaldırımlar daha geniş ve daha rahat. Fakat bu güzelliğe bazı araç sürücüleri gölge düşürüyor. Ara sokağa giden yolun ortasına park edilmiş iki araç görüyorsunuz. Bu araçlar yayalara zor anlar yaşatıyor. Öyle bir park edilmiş ki insanlar tek tek geçiyor. Birbirlerine yol veriyor. Bu sorunun da üstesinden gelinmesi lazım. Bu gibi noktalara park edilen araçlara caydırıcı olsun diye ceza kesilmesi lazım. Bu konuda yetkililere iş düşüyor.”

Cadde üzerindeki esnaflarda tepki gösterdi. Yeni yapılan kaldırımların modern bir görünüm sağladığını fakat bazı noktalarda sürücülerin yayaların akışını engelleyecek şekilde park etmeye devam ettiğini dile getirdiler.  

dsc_9721.jpg

dsc_9725.jpg

Editör: Haber Merkezi