HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde iki yıldır yürütülen 'Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek' projesi kapsamında, 12 kayak eğitmeni tarafından kentteki değişik okullarda okuyan öğrencilere perşembe günü hariç hafta içi dört gün merkez ve köy okullarından 40 ortaokul ve 40 lise olmak üzere 80 öğrenci kayak merkezinde kayak ve kayma teknikleri eğitimi alıyor. 

"GELECEĞİM KAYAKÇILARI YETİŞTİRİLİYOR"

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, proje kapsamında günde 80 öğrenciye kayak eğitimi verildiği belirtti. Toprak; “Geçen yıl bir proje gerçekleştirerek hafta içi 60 öğrencimizin her türlü ihtiyacını karşılayarak kayakla tanıştırdık. Kayak sporunu sevdirdik, doğayı sevdirdik. Bu yıl 60'ı 80'e çıkarttık. Her hafta 80 çocuğumuzu kayağa götürerek, kayak hocaları eşliğinde kayak yaptırıyoruz. Burada geleceğin kayakçılarını yetiştirdiğimiz gibi inanılmaz heyecan ve sevgi var" dedi.

"ÖĞRENCİLER HEYECANLA ÖĞRENİYOR"

Kayak merkezinde öğrencilere kayak eğitimi veren eğitmenler, öğrencilerin kayak eğitiminde büyük bir heyecan ve azimle öğrenme çabası içerisinde olduğunu belirttiler. Kayak kaymanın teknik ve eğitimini burada öğrencilere uygulamalı şekilde öğretildiğini söyleyen eğitmenler, çoğu öğrencinin ilk defa böyle bir heyecanla karşılaşıyor. Yürütülen bu proje kapsamında bu yıl 8 bin 500 öğrenciyi kayak ve kayma tekniklerini öğretmeye hedeflediklerini ifade ettiler. 

ÖĞRENCİLER, BU İMKANLARI SAĞLAYAN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kayak eğitimine gelen öğrenciler ise proje kapsamında kayak eğitimi almanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “ “Bizlere bu imkanları sağlayan bütün yetkililerimize teşekkür ederiz. Hayatımızda ilk defa böyle bir etkinlik ile karşılaşıyoruz. Bu proje ile burada kayak sporu bakımında bir çok yetenekli arkadaşlarımız çıkabilir. Ve gelecekte Hakkari’yi kayak yarışmalarında çok iyi bir şekilde temsil edebilir. Çünkü her insanın bir yeteneği var. Ve gizli kalan bir çok yetenek burada ortaya çıkabilir.” 

dsc_0582.jpg

dsc_0583.jpg

dsc_0586.jpg

dsc_0610.jpg

dsc_0611.jpgdsc_0612.jpg

Editör: Haber Merkezi