HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Bir süre önce değişik kurum ve STK temsilcilerini ziyaret ederek Çiçekler Solmadan projesi hakkında detaylı bilgiler veren proje ekibi bu defa ildeki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hakkari Evinde verilen kahvaltıya Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş ve ildeki gazeteciler katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, projenin önemine değinerek ildeki gazetecilerin bu projeyi çok iyi bir şekilde tanıtmaları gerektiğini belirterek proje ekibine ise teşekkür etti.
Proje hakkında bilgi veren Müdür Karataş, Hakkari’de çalıştırılan çocuk işçiliğinin önlenmesinin önemine vurgu yaptı.
Çocuk işçiliğinin yaşanmasının en büyük sebebinin ekonomik sorunlar olduğunu belirten Karataş, proje kapsamında çocuğu çalışan ebeveynlere mesleki kurslar verileceği, ebeveynlerin mesleki bilgi, beceri ve yeterliliklerinin arttırılacağı ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilebileceği konusunda ziyaret ettikleri yerlerde dile getirdiklerini ifade etti.
“Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında açılan kurslar hakkında da bilgi veren Müdür Karataş,  Metal Teknolojileri, Kaynakçılık,Sıhhi Tesisat, Seramik Karo Kaplama, Yöresel Kilim Dokuma, Yöresel Kıyafet Dikimi, Bilgisayar ve Web Tasarımı Kursu açtıklarını söyledi.
Kahvaltı sonrası gazetecilere proje ile ilgili değişik hediyeler veren Müdür Karataş ve beraberindeki proje ekibi birlikte hatıra fotoğrafı çekerek, “Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında Çevre yolu üzerinde kiralanan bir binada açılan Kaynakçılık, Sıhhi Tesisat, Seramik Karo Kaplama ve Yöresel kilim dokuma kurslarını ziyaret ettiler.
Buradaki kurslar hakkında detaylı bilgiler veren Müdür Karataş, açılan kursları gazetecilere tanıttı. Kaynakçılık kursundaki eğitimlerini sürdüren kursiyerlere ise Mühendis Dilşat Özkan, tarafından tahta üzerinde grafik çizmek suretiyle eğitimlerini katkıda bulundu.
Özkan,”Burada kaynakçılık kursuna katılanlara grafik şekli çizmek sureti ile kaynakçılık eğitimi veriliyor. Çizilen şekle göre kaynakçılık yapan kursiyerler bundan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar.
İstihdama katkı sağlayacak ve yeni ustalar yetiştirecek kursu açan TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü “Çiçekler Solmadan” projesi ekibine teşekkür ediyoruz” dedi
 

Editör: Haber Merkezi