HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Hakkari kent merkezinde çok eski bir tarihe sahip olup, neredeyse yarım asırdır ayakta duran, Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Çağdaş Yaşam Kız Yatılı Bölge Okulu binası, başlatılan çalışmalarla yerini daha sağlam bir binaya bırakmak üzere yıkılmaya başlandı.

 Deprem bölgesi olması ve eski olan okul binalarının yıkılıp yerine eğitime daha elverişli, sağlam binaların yapılması yapıması için başlatılan çalışmalarda iş makineleri ile okul duvarları teker teker yıkılarak, hafriyatlar kamyonlarla alandan dışarı çıkartılıyor.

Yaklaşık yarım asırdır ayakta duran okuldan şimdiye kadar binlerce kız öğrenci mezun olup hayallerine kavuşurken, büyük bir tarihe tanıklık eden bina, eski olması ve günümüz eğitim koşullarına uymamasından dolayı iş makineleri yardımıyla başlatılan çalışmalarla yavaş yavaş yıkılarak, harfiyatlatları kamyonlarla kent merkezinin uzak yerlere taşınıyor.
Asırlık okul binasında başlatılan yıkım çalışmaları devam ederken, okulda eğitim gören yüzlerce kız öğrenci ise, Kıran Mahallesinde bulunan Eski Endüstri Meslek Lisesi arsasına yapılan ve günümüz eğitim şartlarına uygun inşa edilen yeni okul binalarında sezon başından beri eğitimlerine devam ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi