HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve komisyonda yer alan temsilciler katıldı. Komisyon hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, 5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunun Ek 2. ve 3. Maddeleri hükümlerine dayanılarak Bakanlık tarafından hazırlanıp 20.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında Hakkari’de de komisyon oluşturduklarını belirtti. 

2016 yılında Karayolları Şube Şefliğinden İnşaat Mühendisi Mehmet Selim Karakaş, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Şehir Plancısı Eylem Yağız, Özel İdare Sekreterliğinden Çevre Mühendisi Asuman Öztürk, İl Müdürlüğümüz temsilcisi Memduh Turgut ve Engellileri temsilen Cahit Mollaosmanoğlu’dan oluşan komisyon oluşturduklarını ve komisyonun çalışmalara başladığını belirten Bildirici, şöyle devam etti; “2016 yılı Kasım ayından bu güne kadar Hakkari Merkez ve İlçelerinde Kamu kurum ve kuruluşlarına ait 72 binada inceleme yaptık. Yapılan incelemeler sonucunda kamu kurum ve kuruluşlarında tespit edilen eksiklikleri ilgili idarelere bildirimlerde bulunduklarını ve idarelere eksikliklerin giderilmesiyle ilgili yasal süre verdiklerini dile getirdi. 

     Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Bekir Abacı ise 5378 sayılı Engelliler Kanununda belirttiği üzere engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek ve doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlamak üzere çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “Hakkari’deki Engelli kardeşlerimiz, günlük yaşama, kent yaşamına ve toplum yaşamına sınırlı ölçüde katılabilmektedirler. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standardının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik desteğe kadar sorunlarının bulunduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapıldığını ifade ederek Komisyon üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yapılan denetimlerin ve sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi