HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ- 
 Firma yetkilerin  çalışmanın amcanın  görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek için olduğunu aktardı.


 Şirket yetkileri  yapılan çalışmalar neticesinde il sınırları içerisindeki bazı trafo merkezlerinin yer altına alınacağını belirterek, "Hakkari Sümbül Mahallesinden başlayarak Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Kavşağı Hakkari Van karayolu istikametinden çalışmaların sürdürüleceğini belirttiler.


 Sümbül Mahallesi ile Keklik Pınar Mahallesinden Hakkari Van karayolu civarından şu an çalışmların bu iki  mahallenin sokak aralarından başladığını bu yıl sezonu sonuna kadar  yetiştirmeye çalıştıklarını aktardılar.
Firma yetkilisi son olarak şunları kaydetti: ''Elektrik direkleri görsel olarak bir kirlilik oluşturuyor hem de tehlike araz ediyor. Bundan dolayı elektrik idaresi alt yapı programına alındı.

Bundan sonra inşallah havai elektrik hatları ve trafolar tamamen yeni nesil olacak şekilde hatlar hem yer altına iniyor hem de trafolarımızı yeniliyoruz ve daha küçük bir hale getiriyoruz. Böylece daha güvenli ve seri bir elektrik akışı sağlanıyor. elektrik kabloların ye r altına alınması  kentte  daha da güzellik katacaktır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi