HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin ilk sınavı 12 pilot il olarak açıklanan Ankara, Adana, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon ve Hakkari’de yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sosyal medya hesabından Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne öğrenci seçmeleri için başvuruların 14 Ocak’ta başladığını duyurması üzerine 12 pilot ilde başvurular yapılmaya başlandı. 3 Şubat’a sona eren başvurulara 12 pilot il arasında yer alan Hakkari’de de rekor bir katılım başvurusu oldu.

3 bin 576 öğrencinin başvuru yaptığı Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nin ilk yazılı sınavı Hakkari’de çeşitli okullarda 2 bin 687 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 889 öğrenci ise Hakkari genelinde kar yağışından dolayı sınava katılma şansı bulamadı.

Öğrencileri ile beraber sabah sınavların yapılacağı okullara akın eden veliler, öğrencilerin sınav heyecanına ortak oldu. Sabah saat 10’da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren sınavda öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.

murat-koca.jpg

Hakkari’de rekor başvuru oldu

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Öğr. Gör. Murat Koca, 81 ilde hayata geçirilecek olan "Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi"nin 12 pilot il içerisinden bölgede de ilk kez Hakkari’de kurulacağını hatırlattı. 

Pilot il olarak açıklanan 12 ilin içerisinde Hakkari’nin de olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Müdür Koca, “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında oluşturulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nin ilk sınavı, 12 pilot ilimizde yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın sosyal medya hesabından Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne öğrenci seçmeleri için başvuruların başladığını duyurması üzerine başlayan süreçte  Hakkari’ ilimizde de rekor bir başvuru oldu. 3 bin 576 öğrencimizin başvuru yaptığı sınavda 2 bin 687 öğrencimiz katılım sağladı. 889 öğrencimiz ise bölgedeki kar yağışından dolayı sınava katılma şansı olamadı. Sınava kar yağışından dolayı katılamayan öğrencilerimiz için bakanlığımız ile irtibata geçeceğiz. Bir telefi sınavı yapılabilir mi? onu görüşeceğiz. Bugün öğrencilerimizin katıldığı sınavda başarı gösterenler nisan ayında yapılacak uygulama sınavına dahil edilecek. Ayrıca Deneyap Teknoloji Atölyemizi Gençlik Merkezi’ne kuruyoruz.  Yapılan sınavların ardından başarı elde eden öğrencilerimiz mayıs ayında burada eğitim alacak.” dedi.  

sinav-(3).jpg

sinav-(4).jpg

sinav-(5).jpg

Editör: Haber Merkezi