HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’nin Bağlar Mahallesi TOKİ konutlarının karşısındaki yola bırakılan çöpler duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. İnsan sağlığını tehdit eden çöpler, çevreyi kirletmekle beraber yaydığı kötü kokudan dolayı duyarlı vatandaşları isyan ettirdi.

Belediye tarafından belirlenen çöp bırakma saatleri dışında gündüz vakitlerinde cadde ve sokaklara bırakılan çöpler, başıboş inek ve köpeklerin karıştırmasıyla ortaya şehir merkezine yakışmayan görüntüler çıkıyor. Bu konuda yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, rastgele bilinçsiz şekilde çöpleri bırakanlara gerekli cezai işlem uygulamasını istedi.

Kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı olmadığını dile getiren duyarlı vatandaşlar, bu konuda artık herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesini istedi. Şehir merkezini kirletmeye kimsenin hakkı olmadığı belirten vatandaşlar, “Belediyenin belirlediği saat var. Akşam başlayan çöp bırakma sabaha kadardır. Bu saatlerde bırakılan çöpler belediye temizlik personelleri tarafından temizleniyor zaten. Bu vakitlerin dışında bırakılan çöpler maalesef çevre kirliliğine neden oluyor. Bizler bu durumdan hiç memnun değiliz. Bu yapılan insanlara saygısızlıktır. Memleketi biraz temiz tutalım. Burada bizler yaşıyoruz. Çocuklarımız yaşıyor. Mahalle yoluna bırakılan çöpler gündüz vakitlerinde başı boş inek ve köpeklerin de etkisiyle çevreye yayılıyor. Bu konuda halen sorumsuz davranan kesimler var. Bizler her ne kadar yapmayın desek de dinlemiyorlar. Kafalarına göre istedikleri saatlerde çöplerini bırakıyorlar. Bu insanları alıştırmamız gerekiyor. Bu yükümlülük ise yerel yönetime kalıyor. İnsanları konuda caydırıcı cezai işlemler uygulanarak bu huylarından vazgeçtirebilirler. Bu yapılmadığı takdirde böyle manzaralarla yaşamaya mahkum edileceğiz. Bu kimsenin hakkı değil. Herkesin yaşam hakkı var. Herkesin çevreye saygısı olması lazım. Bu bilinci halen taşımayan bir çok insan var. Bu kardeşlerimizi de bilinçlendirmemiz gerekiyor. İslamiyet’te temizlik önemli bir meseledir. Temizlik imanın yarısı deniliyor. Bunu bilmelerine rağmen bunu yapan insanlar var. Bu konuda herkesi ve belediyeyi göreve çağırıyoruz. Belirlenen saatlerin dışında çöp bırakan vatandaşlara ağır cezalar uygulanmalı ki bu bir daha tekrarlanmamalı. Eğer böyle yapılmazsa memleketi çöp götürecek. Bu konuda herkesi göreve çağırıyoruz.” 

dsc_8128.jpg

dsc_8130.jpg

Editör: Haber Merkezi