HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Hakkari İlinde Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında sosyal güvencesi olmayan çiftçilere küçükbaş hayvan desteği verildi. Proje kapsamda 27 aileye 540 koyun, 27 koç verilirken, 20 aileye ise 400 keçi ve 20 teke olmak üzere 987 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan çiftlik mevkiinde düzenlenen küçükbaş hayvan teslim törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek ve küçükbaş hayvan desteği verilen çiftçiler katıldı.

Hayvan dağıtım töreninde konuşan Vali İdris Akbıyık, kentteki işsizliğin önlenmesi konusunda Hakkari merkez ve ilçelerinde hayvancılık ve tarım alanlarında yapılan destekleri anlattı.

Hakkari’nin tarım, hayvancılık, ve turizmde önemli bir potansiyele sahip bir yer olduğunu aktaran Vali Akbıyık, desteklenen projeler ile kenttin ekonomisine hareketlilik getirmek istediklerini belirtti.

dsc_2375.jpg

Vali Akbıyık şu ifadeleri kullandı; “Hakkari’de işsizlik probleminin önlenmesi konusunda Hakkari Valiliği, İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak başta hayvancılık olmak üzere tarımı, meyveciliği, sebzeciliği, turizmde kısaca her alanda desteklemeler yapıyoruz. İşte bugünde küçükbaş hayvan dağıtım törenindeyiz. İl Özel İdaresi bütçesinden bu yıl bu projeler için pay ayırdık. Hakkari merkezde küçükbaş hayvan, Şemdinli Derecik’te arıcılık, Yüksekova’da mandacılık ve aspir bitkisini destekliyoruz. Bu yıl ekilen aspir oranı 3 katına çıktı yaklaşık 15 bin dekar. Yine Çukurca’da seracılık, tahin üretimi ve diğer tarım ile ilgili bir çok alanda destekler veriliyor. Amacımız Hakkari’de bizim insanımızın bütçesine azda olsa bir miktar katkıda bulunmak ve işsizliği önlemek amacıyla hayvancılık eski günlerine kavuşturmak. Tabii Hakkari’nin potansiyelleri çok yüksek. Gerçekten bir tarafta turizme açılmayı bekleyen bakir dağları, gölleri, kayak merkezi, kış turizmi. Diğer tarafta hayvancılığa uygun meraları, yaylaları, tarımcılıkta da aspir gibi, tahin gibi çeşitliliği sağlayarak inşallah burada ekonomik bir hareket getirmek istiyoruz.” dedi.

Dağıtılan küçükbaş hayvanların 2 yıl boyunca geri ödemesi olmayacağını belirten Vali Akbıyık, “2 yıl boyunca vatandaşlarımız bu almış oldukları hayvanların karşılığında her hangi bir ödemede bulunmayacaklar. Yani 2 yıl geri ödemesiz geri kalan 3 yıl eşit taksitlerle ve faizsiz ödemelerini yapacaklar. Amacımız örnek işletmeler oluşturmak. İnşallah bu proje amacına, hedefine ulaşır. Köylülerimizin de bütçesine de katkı yapar. Hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Vali Akbıyık'ın konuşmasının ardından küçükbaş hayvan teslim törenine geçildi. 

Çiftçiler verilen desteklerden dolayı Vali İdris Akbıyık'a teşekkür etti. 

dsc_2333.jpg

dsc_2335.jpg

dsc_2352.jpg

dsc_2359.jpg

dsc_2360.jpg

dsc_2367.jpg

dsc_2377.jpg

dsc_2389.jpg

dsc_2401.jpg

Editör: Haber Merkezi