HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ 

Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Nazmi Yakar, 1972 yılında İsveç’in Stokholm yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini söyledi.

Yakar, konuşmanın devamında şunları kaydetti.

'' Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 21 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan genelge ile 5 Haziran’ın içinde bulunduğu haftayı Türkiye Çevre Haftası olarak ilan edilmiştir.2022 yılı bakanlığımızın ‘Sıfır Atık Dünya Ortak Evimiz’’ sloganı ile her yıl Çevre Haftası farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Sıfır atık israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanmasını, atık oluşum sebeplerini gözde geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ve minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağın ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Sıfır Atık Projesi 2017 Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başta Cumhurbaşkanı Külliyesi ve bakanlığımızda il stardı verilmiştir. Bu kapsamda bakanlığımızca kamu kurumları başta olmak üzere ülkemizin en ücra noktasına kadar sıfır atık projesinin yaygınlaştırması için çalışmalarımız devam edecektir. Amacımız gelecek nesillerimize yaşanılabilir bir dünya bırakmaktır. Çevre Haftası programımızda destek veren Hakkari Belediyesi, Hakkari Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü , İl Emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü ve tüm sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunarım.''

Program Sıfır atıkla ilgili tiyatro gösterimi sunumu ve Güzel Sanatlar Lisesi hazırladığı müzik, ödül töreni ile son buldu.

Programa Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik Spor Müdürü Emin Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, AFAD Müdürü Resul Karadeniz, kurum personeli ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi