HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’ye bağlı bazı köylerde görülen çekirge istilasının ardından Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti.  Daha önce çekirgelere karşı teknik personellerin uyguladığı kimyasal mücadele etkili olmayınca bunun yerine biyolojik mücadele ile karar kılındı.

Bu kapsamda çekirgelere karşı etkili mücadele edilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ''Çekirge ile Mücadelede Hindi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'' hazırlayarak Hakkari Valiliği’ne sundu. Projenin onaylanmasıyla İl Özel İdaresi’nin kaynaklarıyla finanse edilen proje kapsamında 10 bin hindi palazı ve 5 ton hindi palaza yemi çiftçilere dağıtıldı.

''Çekirge İle Mücadelede Hindi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'' kapsamında hindi palazlarının ve yeminin dağıtım programına katılan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi İdris Uce, çiftçiler adına projeye desteklerinden dolayı Hakkari Valisi İdris Akbıyık 'a teşekkür etti.

hindi-palazi-(3).jpg

Çekirge istilasından dolayı çiftçilerin büyük zararlar verebileceği durumların ortaya çıktığını belirten Uce, biyolojik mücadele kapsamında hindi palazlarını çiftçilere dağıttıklarını belirtti.

Hindi palazlarının öncelikle çekirge istilasını engellemesinde etkin olmaları ve yetiştirilen hindilerin çiftçi ve ülke ekonomisine katkı sunmasını dileyen Uce, “Kurumumuzun bütün imkanları ve teknik personeli ile çiftçilerimizin hizmetinde. Çekirge istilası ve çiftçilerimizin zarar görebileceği diğer zararlılardan korunması için de çalışmalarımızın devam ediyoruz.” dedi.

Köylere dağıtımı yapılan hindi palazlarının dağıtımı öncesinde çiftçilere hindi yetiştiriciliği ve çekirge istilası ile mücadelede biyolojik yöntemleri hakkında teknik personeller tarafından eğitimler verildi.

hindi-palazi-(2).jpg

hindi-palazi-(1).jpg

Editör: Haber Merkezi