HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ -HİKMET TEMEŞ

Bulak Mahallesinde bulunan Hacı Sait Camisinde düzenlenen programa İl Müftüsü Faruk Gürbüz, değişik camilerde görevli imamlar ve Kur-an öğreticileri ile yüzlerce öğrenci katıldı.

Kur-an’ı kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemine binaen kısa bir açıklama yapan il müftüsü Faruk Gürbüz, Hz. Muhammed (S.A.V)’in çocukları çok sevdiğini anımsatarak, bu etkinlikte emeği geçen hocalara teşekkür etti.

Gürbüz,” Yaz Kur-an kurslarında görev yapan İmam Hatip ve Kur-an kursu hocalarımız, camilere gelen çocuklara Kur-an öğretmenin yanında aynı zamanda namaz kılmalarını ve özellikle de müezzinlik yapmalarını öğretmelidirler. Müezzinliği öğrendiklerinde, vakit namazlarının müezzinliklerini yaparak kendilerini geliştirirler ve böylece camiye-cemaate devam etmiş olurlar” diye konuştu.

Çocukların vaaz sunumu, İlahi dinletisi, Hutbe sunumu, Şiir dinletisi, Salavat dinletisi, Sessiz anlatım sunumunun ardından dua okuyan Ahmed-i Hani Kur-an Kursu öğrencilerinden Ahmet Turan, ülkelerinde savaş ve açlık ile mücadele eden çocuklar için dua okuttu.

Program çocuklara verilen ikramlarla son buldu. 

Editör: Haber Merkezi