Hakkari PTT Merkez Şubesi önünde işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önünde kuyruğa giren vatandaşlar, özellikle havanın sıcak oluşundan dert yakındı. Aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlardan kimisi dükkânların saçakları altında gölgede beklerken kimisi ise, çevredeki dükkânlara sığındı.

Vatandaşlar duruma tepki göstererek PTT Hakkâri Şubesinden sadece 2 gişenin çalıştığını ve görevli bir gişe memurunun izinli olduğu için uzun kuyruklar oluştuğunu iddia etti.

Güneşin kavurucu sıcağına rağmen işlem yapan vatandaşlardan, yüzde 90 engelli raporu olan Nasrettin Duman, 2 saate yakındır ayakta kaldığını söyledi.

Duman, ‘’ İnsanlığa yakışmayan bir uygulamayla karşı karşıyız. Uzun kuyruktaki vatandaşların görüyorsunuz. Yazıktır bizlere bir çare bulun bize. Yetkililere buradan seslenmek istiyoruz bu sorunumuzu çözün bize yardımcı olun.’’,

Vatandaşlardan Ali Tunç ise Geçitli köyünde geldiğini sabah saatlerinde gelmesine rağmen öğleden sonra mesaiye yetiştiğini ifade etti.

Kendilerine gösterilen uygulamanın dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Tunç, şunlar kaydetti.

‘’ 2 saate yakın kadın ve çocuklarla burada bekliyoruz. Güneşin kavurucu sıcaklığına rağmen. Çalışan personelin 10 dakika erken gelse işimiz daha erken hal olur. Bizlerde bu havada burada boşuna durmayız. Yetkililer bu konuda bizlere yardımcı olsun. ’diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi