HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 30 Haziran’da açılışı yapılan kurslar çocukların yoğun ilgisi ve coşkusu ile devam ediyor. Birbirinden modern tesisler ve onlarca branşta uzman antrenörleri bulunan Hakkari’de 5-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen kurslara ilgi sürekli artıyor. 

“Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın” sloganı ile başlayan yüzmeden futbola, karateden atletizme pek çok farklı branşta faaliyetlerin devam ettiği kurslarda çocuklar ve gençler uzman antrenörler eşliğinde spor yaparak eğlenceli bir yaz dönemi geçiriyor. Bu yıl ki Yaz Spor Okulları’nda atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, futbol, güreş, tekerlekli patenli kayak, yüzme, masa tenisi, satranç, voleybol, tenis, okçuluk, karate, judo ve muay thai spor branşlarında bin 860 kişi yararlanıyor. 

resit-guldal-(2).jpg"Yaz Spor Okulları, yoğun ilgi ile devam ediyor" 

Açılan kurslarla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Yaz Spor Okulları, gençlerin ve çocukların yoğun ilgisi ve coşkusu ile devam ettiğini söyledi. 

5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin hem fiziksek, hem de psikolojik açıdan sağlıklı bir birey olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen yaz spor okullarına olan ilginin sevindirici olduğunu aktaran Müdür Güldal, “Çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl uygulanan Yaz Spor Okulları kapsamında bu yılda Hakkari’de de 05-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere çeşitli spor branşlarında uzman antrenörler eşliğinde hizmet veriyoruz.” dedi.

"Çocuklarımızın yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlıyoruz"
 
Çeşitli branşlarda bin 860 öğrencinin yaz tatilini sporla geçirdiğini kaydeden Müdür Güldal, “05-18 yaş grubu arası gençlerimizin yaz tatillerini daha verimli geçirebilmeleri, spor ile odaklanma, bilgisayar, tablet ve televizyondan uzak, birden çok branşlara katılabilecekleri, arkadaş edinebilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Haftanın 6 günü boyunca, sabah saat 08:00 ve akşam saat 20:00’a kadar spor branşlarımızın antrenmanları aksatılmadan devam etmektedir. Yaz Spor Okullarımızda yüzme sporu hariç tüm spor branşlarımız ücretsiz olup, spor yapmanın engel olmadığını bir çok kez vurgulayarak özel sporcularımız ve engelli gençlerimiz için de hizmet vermektedir. Unutmayalım ki spor yapmaya hiçbir şey engel olmamakla beraber sevgi ve arkadaşlık tüm engellerin üstesinden gelir.” ifadelerini kullandı.

eayhltyxoaamneu.jpg

spor-(1).jpg

spor-(2).jpg

spor-(4).jpg

spor-(6).jpg

spor-(8).jpg

spor-(9).jpg

spor-(18).jpg

spor-(19).jpg

Editör: Haber Merkezi