HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Vatandaşlar cadde ve sokaklara kurulan seyyar tezgahlardan bir yandan bayram şekeri diğer yandan çocuklar için kılık kıyafet almaya başladı. Özellikle dar gelirli vatandaşların alışveriş yaptığı tezgahlarda esnaf ve vatandaş arasındaki kıyasıya pazarlık, çarşı ve pazarda renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.

Yer bulamadıkları için tezgâhlarını erken açtıklarını belirten satıcılar, “Bu sene tezgâhlarımızı erken açtık. Henüz bayram alışverişi başlamadı. Yoğunluk genelde son gün oluyor. Vatandaşlarda hafiften kıpırdanmalar başladı. İnsanlar yavaştan eksiklerini gideriyor. Bayram alışverişi eski yıllar gibi kalabalık değil. İnşallah bu  Ramazan Bayramı ile birlikte vatandaşlarımız da alışveriş yaparak yüzümüzü güldürür. İnşallah bereketli satışlar olur.” 

Seyyar tezgahlarda alışveriş yapan vatandaşlardan Aziz Yılmaz, bayram alışverişine erken başladığını dile getirdi. Yılmaz, “Vatandaşlar genellikle bayram alışverişini son güne bırakıyorlar. Durum böyle olunca hem kargaşa hem de istediğiniz gibi bir alışveriş gerçekleştiremiyorsunuz. Bende her yıl olduğu gibi bu yıl da erken alışveriş yapmaya karar verdim. Bayram şekerliklerini aldım. Bir tek çocuklara bayramlıklar kaldı. Onları da seyyar kurulan tezgahlarda ve giyim mağazalarında bakıp alacağım. Bütçemize göre neresi uygun buluyorsak oradan alışveriş yapıyoruz. Herkesin bayramını şimdiden kutlarım. Allah İslam alemine bu Ramazan Bayramı vesilesi ile huzur, barış ve sağlık getirsin diliyom.”

dsc_8019.jpg

dsc_8023.jpg

dsc_8025.jpg

Editör: Haber Merkezi