HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ  

Hakkari'de sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Gençlik Caddesi üzerinde toplanan kalabalık ellerindeki dev Türk bayrakları ve İdlib’te şehit düşen askerlerin fotoğrafları ile yürüyüşe geçti. "Esed şaşırma, sabrımızı taşırma", “en büyük asker bizim asker”, "Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hakkari tek yürek Mehmetçiğin yanında”, "vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atan kalabalık Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiflik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

sa.png“Mehmetçik Suriye'de kahramanlık yapıyor”

Burada bir konuşma yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, “Esed zulmüne karşı Türk ordusu, Mehmetçiğimiz adeta Allah'ın aslanı gibi bugün aslanlık ve kahramanlık yapıyor. Bu millet, bu ordu ve bu devlet tek yürek halinde bütün dünyaya, bütün zalimlere karşı direnci, mücadeleyi gösterecektir." dedi.

Barış ve huzur götürmek için Sudan, Libya, Kore ve Kıbrıs'ta da şehit verdiklerini belirten Akbıyık, “Burada Derecik, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleriyle Esendere, Durankaya ve Büyükçiftlik beldesi var. Buradan 286 bin Hakkarililer olarak İdlib'e ve Libya'daki Mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Bu mübarek günlerde şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz sadece İdlib'de şehit vermiyoruz, tarihe baktığımızda Malazgirt, Çanakkale, Fatih İstanbul'u fetih ederken verdik. Yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal'in önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelede Sakarya ve Dumlupınar'da şehit verdik, Çanakkale'de 250 bin şehit verdik, Sarıkamış'ta 90 bin şehit verdik. 15 Temmuz'da 251 şehit verdik. Türkiye insanlık için barış yolu götürmek için Sudan'da, Libya'da, Kore'de şehit verdik. Bugünde Esad zulmüne karşı mücadele eden Suriye halkının yanında, İdlib halkının yanında şehitler veriyoruz. Mehmetçik Suriye'de kahramanlık yapıyor, şehitler veriyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu millet, bu devlet oldukça tek yürek halinde bütün dünyaya tüm zulümlere karşı mücadele veriyor, verecektir. Hakkari tek yürek İdlib'deki Mehmetçiğin yanında, hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

irfan-(2).jpg

irfan-(8).jpg

irfan-(3)-001.jpg

irfan-(7).jpg

irfan-(4)-001.jpg

irfan-(1)-001.jpg

Editör: Haber Merkezi