HAKKARİ İL SESİ GAZTESİ
Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen “ Yün bebek” film gösterimi ve Arslanköy kadın tiyatro topluluğunun sahne aldığı “Baba ben geldim” adlı tiyatro gösterisine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi Filiz Yaldız, Adana Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sevinç Gediktaş ve çok sayıda sanatsever izledi.


Program sonunda konuşan Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, emeği geçen Hakkari Valiliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanlığı, Hakkari Barosu, Hatso ve herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
Burada konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Ankara'da müfettişken pek fazla tiyatro etkinliğine ve sinemaya gidemediklerini söyledi.


Vali Toprak,”Hakkâri’de ise neredeyse her hafta bir etkinlikte bir araya geliyoruz.  Bundan da mutluluk duyuyorum.
"Beraber olmak bir sanat eserini izlemek hepimiz için bir mutluluk vesilesi. Hayatımıza da bir değişiklik geliyor. Bugün ki misafirlerimiz de çok farklı bir ekip. Bu kardeşlerimiz şu anda Mersin’in Arslanköyü’nde hayatlarını devam ettiriyorlar.


Köy hayatı içerisinde bir taraftan çiftçilik yapıyorlar, bir taraftan da Türkiye’nin hatta yurt dışında birçok ülkenin şehirlerini gezerek tiyatro gösterileri sergiliyorlar. Aynı zamanda kadına şiddet ve köy kadınlarının çektiği sıkıntılarla ilgili ‘’Yün bebek’’ adlı bir tane de sinema filmleri var.


Bu gösterilerini icra ederken toplumsal sosyal konulara da dikkat çekiyorlar. Biliyorsunuz 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edilmiş. O vesileyle de bu tarihe yakın bir günde Hakkâri’yi de ziyaret ettiler. Gündüz ziyaretlerde bulundular.


 Ben Ümmiye hanıma küçüklüğünden beri merak etmiş olduğu bir aktiviteyi de icra etme fırsatı verdim. Bugün kendisini kayak merkezine götürdüm. Kıyafetleri çok da uygun olmamasına rağmen Merga Bütan Kayak Merkezi’nde kayak yaptı. Ümmiye hanım yaşama heyecanı taşıyan, girişken ve aktif bir bayan. Ben Ümmiye hanımın heyecanına hayran oldum.


 Gençlere örnek gösteriyorum. Nerede yaşadığınızı, nasıl bir hayat sürdüğünüzün yaşla bir ilgisi yok. Yaşama heyecanımızı kaybetmememiz gerekiyor. Biz sadece kadına yönelik şiddete değil, şiddetin her türlüsüne karşıyız ve bununla mücadele edeceğiz.


Her şeyi konuşarak anlaşarak halletmemiz gerekiyor. Hiçbir konuda şiddete kesinlikle başvurulmaması gerekiyor. Şiddet çözüm getirmiyor, hayatı daha da kötüye götürür. İnsanların haklarını hukuklarını konuşarak anlaşarak almalarını tavsiye ediyorum. Buna da dikkat çekmek amacıyla gerek film yapan gerek tiyatro sergileyen Ümmiye Koçak’a ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum."


Arslanköy Tiyatro Topluluğu’nu sergiledikleri oyunlarından dolayı tebrik eden Valim Toprak, Ümmiye Koçak ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi Filiz Yaldız’a ziyaret anısına plâket takdim etti.
Arslanköy kadın tiyatro topluluğunun “Baba ben geldim” adlı tiyatro oyunu Hakkari’de büyük bir beğeni ile izlendi. 

Editör: Haber Merkezi