HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari Merkezde açılan ve yoğun ilgi gören kurs  ,Merkeze bağlı Kamışlı köyünde de eğitim verileceğini belirtildi.
Koordinatörlüğü Talat Özbek tarafından  yapılan 'Arıcılık Mesleği Geliştirime ve Arıclığın Özendimesi projesi' 7 ay sürecek ve kurs ücretsiz olarak kurisyerlere uygulamalı eğitim verilecek.
Kursta arıcılara, arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolisi, arı sütü ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları gibi konular anlatılacak.
Kursta hem koodrinatörlük hem de eğitimenlik yapan Talat Özbek  arıcılığın büyük önem taşıdığını belirterek,  Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor amacımız Hakkari genelinden arıcığı en iyi seviyeye taşımak ve özelikle kentte yoğun bir şekilden artan işsizliğe çare bulmak olduğunu söyledi.
Özbek:  Kursun amacının arıclığı gelişimine ve  istihdama katkı sunmaktır. Hakkari doğası arıclık için çok elverişli bir yer bizler bu doğandan en iyi nasıl yararlanabiliriz planı yaparak böyle bir projeyi düşündük ve projemizi hayata geçirmeye karar aldık şuandan proje kapsamından her yaştan insanların katıldığın kursumuza kursiyer olarak gelmektedir .
Bu projenin tamamlamasından sonra kursiyerlerimiz  devletimizin verdiği teşviklerden yararlanıp girişimciliği ile dahada iyi olacaktır’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi