HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Kentin tek ağaç fidelerinin bulunduğu pazarda Hakkâri iklimine uygun  yetişebilen fideleri bulmak mümkün.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri arasında yer alan ve her iki bölgenin iklim özeliklerini taşıyan ancak çok çetin kış şartlarının yaşandığı Hakkâri’de Mart ayının gelmesi ile birlikte meyve ağaçlarının fideleri de pazardaki yerini aldı.

Kentin tek fide satış noktası çevre yolu üzerinde hizmet verirken, İzmir’in Ödemiş ilçesinde getirilen fidelerin satıldığı pazarda, Hakkâri ikliminde yetişebilen aşısı yapılan elma, üzüm, armut, ceviz ve kaysı fideleri bulmak mümkün.

20 yıldır Hakkâri’de ağaç fidesi satan esnaf Feysel Acar, İzmir’in Ödemiş ilçesinden aldığı meyve ağacı fidelerini getirip Hakkâri’de sattığını söyledi.

 

Hakkâri mevsimine uygun fidanlarını getirildiklerini söyleyen Acar Fideleri 8 Mart ile 10 Mayıs tarihleri arasında sattıklarını söyledi.

Acar: “Genelde elma, ceviz, üzüm ve kayısı fidelerini satıyoruz. Yılda Hakkâri’de bir yılda ortalama on bin fide satıyoruz. Kırsal kesimde gelen vatandaşlar fideler alıyor. Bazı vatandaşların 2-3 meyve ağacı bahçesi var. Biz işimizden memnunuz vatandaşlarda bizim getirdiğimiz fidelerden memnun” dedi.

Mehmet Dayan isimli vatandaş ise, “Kış mevsimi bitti. Bahar geldi ağaç budama zamanı geldi. Artık köylerde ekim ve iş zamanı. Bu fidanlar bizim memleketimiz için uygundur. Her yıl gelip fide alıyorum. Köyümüzde her çeşit ağaç yetişir. Özelikle ceviz,  elma, armut gibi meyveleri yetiştiriyoruz. Ektiğimiz ağaçlardan fayda sağlıyoruz güzel meyveler alıyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi