HABER: İRFAN TEMEŞ -HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Berçelan Mahallesi’ndeki Vatan Tepesi’nde gerçekleştirilen fidan dikme programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,  Garnizon Komutanı Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Gürcan Sezengöz, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci, asker, polis ve vatandaşlar katıldı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Hakkari’de de 50 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti. 

dsc_5285.jpg

Tüm Türkiye’de 11.11.2019 günü saat: 11.11’de 2023 noktada, 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Akbıyık, “Bugün Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Hakkari’de de "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığımızca organize ettiği “Milli Ağaçlandırma Günü”nde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı genelge doğrultusunda, bundan sonra her 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edildi. Biz de tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, asker ve polislerimizle, öğrencilerimizle ve Hakkâri halkımızdan oluşan yaklaşık 2.000 kişi ile İlimize ayrılan 50 bin fidanı dikmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Doğanın dengesini korumak amacıyla insanın, hayvanın, toprağın, havanın tüm canlıların dengesini korumak ve onlara nefes vermek amacıyla biz de "11 Milyon Ağaç, 11 Milyon Nefes" kampanyası çerçevesinde fidan dikeceğiz. Ağaçlandırma kampanyaları ülkemiz için çok önemli. Türkiye, dünyada da gerçekten çok iyi yerde. İnşallah biz de daha yeşil bir Hakkâri için bu kampanya aracıyla buradayız.  Ben bu hassasiyeti gösteren tüm Hakkâri halkına, gençlerimize, kamu çalışanlarına, sivil tolum örgütlerimize, yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum. İlçelerimizde de şuanda aynı kampanya kapsamında ağaçlandırma yapılıyor. Bu kampanya İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Kampanya kapsamında ülkemizde 2023 noktada 11.11.2019 günü 11 milyon ağaçlandırma yapılıyor. Ülke olarak 2023 hedeflerimiz var, 2053 hedeflerimiz var, 2071 hedeflerimiz var tabi bu hedefleri yakalamak için sadece eğitiminde, teknolojide, sanayide, yatırımlarda, gelişme ve kalkınma yeterli değil. Aynı zamanda yaşanabilir güzel bir çevre, yeşil bir Türkiye de gerekiyor. Bu anlamda bu kampanyanın önemli olduğunu düşünüyorum. Hepinizde hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

Vali Akbıyık konuşmasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar ile beraber fidan dikti. Hakkari merkezde kampanya kapsamında yaklaşık 2 bin kişi sedir, karaçam, sarıçam, menengiç ve ardıç türlerinden oluşan 29 bin fidan dikilirken, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde ise 21 bin olmak üzere toplam 50 bin fidan toprakla buluşturuldu. 

dsc_5294.jpg

dsc_5309-001.jpg

dsc_5313-001.jpg

dsc_5336.jpg

dsc_5361.jpg

dsc_5373.jpg

dsc_5386.jpg

dsc_5345.jpg

dsc_5358.jpg

dsc_5369-001.jpg

fotograf-galerisi.png

Editör: Haber Merkezi