HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek “Ters Lale ve Uçkun Festivali”nin 22 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’da Hakkari Valiliği binası önünde düzenleneceği belirtildi.

Hakkari Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenleneceği belirtilen “Ters Lale ve Uçkun Festivali”nde Hakkari mutfağı yarışıyor, Ters Lale ve uçkun güzeli yarışması, en çok uçkun yeme yarışması, en iyi uçkun yarışması, Ters Lale resim ve fotoğraf yarışması, halkoyunları gösterisi, defile gösterisi ve konser etkinliklerinin yer alacağı açıklandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Hakkari tarih, kültür ve turizm potansiyeli ile bir kültür ve turizm şehridir. Son yıllarda adeta bir festival şehri haline gelen Hakkari’de Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın verdiği destek ve sağladığı imkanlarla gerçekleştirdiğimiz 3. Kar Festivali’nin ardından 3. Ters Lale ve Uçkun Festivali gerçekleştirilecektir. Kültür ve sanatın bir arada olacağı festivale yediden yetmişe tüm Hakkarili hemşerilerimizi davet ediyoruz.” denildi.

8a720283-5194-4f7e-b1c7-f6c777e2fee1.jpg

Editör: Haber Merkezi