HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de İmam Hatip Okulları Platformu tarafından düzenlenen "28 Şubat'ın, dünü ve bugünü" adlı konferans Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa, yoğun ilgi gösterildi. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Zübeyir Çiftçi, 28 Şubat’ın millete ve değerlerine karşı planlı bir ihanet olduğunu belirterek, kinli ve kirli bir darbe olduğunu ifade etti. 

Çiftçi; “28 Şubat, bu milletin değerlerine göre siyaset yapılmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inançlarını yaşama hakkını, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayretine karşı; siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi güçlerin nizamını koruma amacıyla gerçekleştirildiği bir darbedir. 28 Şubatla birlikte eğitimden ekonomiye, yargıdan medyaya, sivil toplumdan orduya her alan darbenin arkasındaki küresel aklın çıkarları çerçevesinde yeniden dizayn edilmiştir.” Dedi. 

ifn_2447.jpg

15 Temmuz direniş ruhunun temelleri 28 Şubat’ta atıldığını ifade eden Çiftçi sözlerine şöyle devam etti; Millet iradesi tecelli ederek 28 Şubat’ta sebep olduğu yıkım ortadan kaldırılmış, ülkenin ve toplumun yaralarını sarmış, siyaseti yeniden milletin değerlerine göre ve daha güçlü olarak inşa edilmiştir. 28 Şubat’ın büyüttüğü FETÖ yapının da gerçekleştirdiği 15 Temmuz’daki kanlı darbesine karşı iradesine sahip çıkan onurlu duruşuyla yerel ve küresel vesayeti çok büyük oranda ortadan kaldırılmıştır. 15 Temmuz gecesinde düştüğü yerden tekrar dirilen, ölümü ve korkuyu o gece adeta öldüren bu onurlu milletin yiğit evlatları bütün şer odaklara sizler başaramayacaksınız ve bizler buradayız dediler. Milletin tepesine çöreklenmiş vesayetin bir daha hortlamaması, küresel emperyal odakların tezgahları olan 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için herkesin çok dikkatli ve özenli hareket etmesi gerekir” dedi.  

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hakkari Baro Başkanı Av. Zeytin Kaya ise, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan ve arkadaşlarının yaşadıkları kötü hadiseleri anlattı. Kaya, o süreçte başörtülü öğrencilerin de okullarda okuyamaz hale geldiğini ve büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. 

Konferans soru cevap şeklinde devam ederek son buldu. 

ifn_2480.jpg

ifn_2415.jpg

ifn_2444.jpg

ifn_2451.png

Editör: Haber Merkezi