HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYÇP) kapsamında Hakkari Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde geçici olarak istihdam edilecek 243 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 

Toplamda 886 işsiz vatandaşın başvuru yaptığı kura çekimleri Hakkari Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Buradaki kura çekimlerine geçici iş sahibi olmak için başvuru yapan vatandaşlar ve yakınları katıldı. 

iskur-(7).jpg

Salonu dolduran vatandaşların bir kısmı kura çekimini büyük bir heyecanla, kimileri de dua ederek bekledi. Yaklaşık 1 saat süren kura çekiminin ardından 243 asil, 50 kişi ise yedek olarak açıklandı. İsimleri okunanlar yaşadıkları mutluluğu yakınlarıyla paylaşırken, işe yerleştirilemeyenler ise üzüntü yaşadı.

Geçici iş sahibi olan 243 vatandaşın önümüzdeki günlerde işe başlayacağı belirtildi. İsimleri belirlenen vatandaşların arasında İŞKUR tarafından belirlenen şartları yerine getirmeyen vatandaşların yerine yedeklerden açıklanan isimlerin yerlerine alınacağı duyuruldu. 

iskur-(1).jpg

iskur-(2).jpg

iskur-(4).jpg

iskur-(9).jpg

Editör: Haber Merkezi