HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Valilik önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından kutlamalara, Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi.
 
Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Emrullah Gür, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz tarafından gönderilen kutlama mesajı okundu.
 
Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.
 
Daha sonra program bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, bugünün Millet Mekteplerinin açılması, okuma yazma seferberliğinin ilan edilmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım 1928 yılının yıl dönümü olduğunu söyledi.
 
Bugünün 1981 yılından beri de öğretmenler günü olarak kutlandığını ifade eden Vali Toprak, "Yıllar hızlı bir şekilde ilerliyor fakat öğretmenler unutulmuyor. Başta kendi öğretmenlerimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimiz hayatımızın her noktasında bizlerle beraber ruhumuzda yaşıyorlar. Yerine göre bize yine örnek oluyorlar. Hatıralarıyla, davranışlarıyla bizim de iyi insan olmamıza halen katkıda bulunuyorlar. Öğretmenlerimiz hayatımızın her döneminde unutmayacağımız, bizleri hayatla tanıştığımız 6-7 yaşından itibaren iyi birer insan olmaya, bilgiye ulaşmaya, hayatı öğrenmeye katkı sağlayan çok kıymetli büyüklerimiz olarak, öğreticilerimiz, yol göstericilerimiz olarak bizimle beraber yaşamaya devam ediyorlar. Milli Eğitim Müdürümüz öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal fedakârlık, cefakarlık isteyen bir meslek olduğunu, insanları nereden alıp nereye götürdüğünü çok net bir şekilde anlattı. Kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ortaya koydu. Kendisinin de vurguladığı gibi en büyük enerjiyi harekete geçirme dinamizmini bence sevgiden alan ham maddesi de insan olan bir mesleği icra ediyorsunuz. Size bomboş bir beyaz sayfa gibi gelen çocukları, gençleri sevgi hamuruyla üzerine gerekli olan bilgileri de vererek hayata hazırlıyorsunuz. Millî manevi değerlerine bağlı, vatanını ve bayrağını bilen, küçüklerini seven, büyüklerini sayan, edinmiş olduğu bilgileri başkalarıyla da paylaşarak hayata, topluma aktarmaya çalışan ve toplumunun kalkınmasına çaba sarf eden birer birey haline getirmek için yoğun bir çaba içerisindesiniz. Sizin tutmuş olduğunun bu ışık, bu meşale, ilim irfan ışığı karanlıkları aydınlatıp gençlerimizi, memleketimizi, kendimizi, ülkemizi güven içerisinde emanet edecek bir ortam hazırlayabilmekle beraber bu bahsettiğimiz ilkeler içerisinde de olmadığımız zamanda bu bilgilerin bu teknolojilerinde bir toplumu bir ülkeyi cehenneme de çevirebileceğini unutmamalıyız. Tabi ki; bilimden teknolojiden kopma imkânımız yok. Bilgi çağımızın en büyük gücü. İlimi, teknolojiyi tabi ki çocuklarımıza anlatmak zorundayız. Fakat dediğim gibi bu bilgiyi, birikimi, teknolojiyi nerede kullanacaklarını iyi insan olarak iyi ahlak sahibi birer birey olmaları ondan bence çok daha önemlidir. Çevreye duyarlı, insanların hakkını gasp etmeye çalışmayan, başkalarının hakkına hukukuna el atmayan, iyi çalışan, kendisine verilen görevleri hakkıyla yerine getirme kaygısı taşıyan insanlar yetiştirdiğimiz zaman bu bilgilerle beraber kalkınacağız ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Başka bir yolu yoktur bu işin." dedi.  
 
"Öğretmenler bir rol modeldir"
 
Öğretmenlerin aynı zamanda bir rol model olduklarını ifade eden Vali Toprak, şunları kaydetti:
 
"Hepimiz kamu görevi icra ediyoruz. Tabi idarecilerin de bir rol model olma özelliği vardır ama başta öğretmenlik olmak üzere. Bence yalnızda diyebiliriz, sadece öğretmenlik de diyebiliriz. Öğretmenlik rol modelin zirvesindeki meslektir. Sizin sınıfınızda bulunan 6-7 yaşından 18 yaşına kadar olan çocuklarımız gençlerimiz dikkatle sizleri izliyorlar. Sizler de öğrenciyken okulda öğretmenlerinizi izliyordunuz. Uygun olmayan bir şeyi yapmayın dediğiniz zaman kendisi yapıyorsa bu öğütün hiçbir anlamı yoktur. Öğretmenlerin giyimiyle, kuşamıyla, davranışıyla, oturmasıyla, kalkmasıyla, gülmesiyle bu ilkeleri yaşaması gerekiyor. Zordur bu tabi kolay değil. Bu biz idarecilerde de var. İstediğimiz gibi davranamayız. Özel hayatımızın dışında izlendiğimiz zaman bilhassa öğrencilerimiz tarafından çok daha dikkatli olmak durumundayız. Çünkü bizim atacağımız tohumlar, onların beynine koyacağımız noktalar davranış kalıpları, onları belki bir ömür boyu etkileyecektir. Böyle de büyük bir sorumluluğunuz var arkadaşlar. Bunun yanında tabi fedakârlıkta gerektiriyor. Bunun bilincinde olmanız gerekiyor."
 
-"Özel bir yerde görev icra ediyorsunuz"
 
Hakkâri’de çalışan öğretmenlerin özel bir yerde görev icra ettiklerini belirten Vali Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
Hakkâri’de çalışan arkadaşlarım için söylüyorum. Özel bir yerde görev icra ediyorsunuz. Memleketimizin her köşesi bizim için kutsaldır tabi ki. Fakat Hakkâri biraz daha kutsaldır. Kendine göre mahrumiyetleri bulunan memlekete diğer noktalardan en uzak uç noktası diyebileceğimiz bir bölgesi. Burada canla başla çalıştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bunun da kıymetini bilmek gerekiyor. Burada atacağınız her adım, burada vereceğiniz her mücadele üniversiteye veya ortaöğretime göndereceğimiz her öğrenci ve her öğrencideki artış oranı bir yerde sizlerin eseri olacak, sizlere nasip olacak. Bu zorluklar yerine göre bence aynı zamanda zevkliliği de beraber getiriyor. Sizlerin hayat boyu unutmayacağı anıları burada gerçekleşecek. Hakkâri’de olmak onun için ayrı bir ayrıcalıktır. Bu zorlukların yanında büyük bir keyifliği de beraberinde getiriyor. Unutulmamayı da beraberinde getiriyor. Sizler de unutulmayacaksınız. Öğrencilerinizi de unutmayacaksınız. İnşallah çok güzel yerlerde karşılaşacaksınız. Bu vesileyle başta ebediyete intikal eden Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepinize başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum."
 
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Hacı Salih Şen İlkokulu’nda görevli öğretmen Merve Özcan’ın yaptığı konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etme töreni yapıldı.
 
Şehit öğretmenler anısına hazırlanan slayt gösterimin ardından öğretmenler tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.
 
Öğretmenlerden oluşan koronun türküler seslendirmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından program, emekliye ayrılan öğretmenlere hediyelerinin ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen satranç ve masa tenisi müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

h3.jpg

h8.jpg

h9.jpg

h4.jpg
 

Editör: Haber Merkezi