HABER: HİKMET TEMEŞ - Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına  kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Güvenlikten eğitime, sağlıktan, gençlik spora, özel idareden belediyelere, istihdamdan sosyal sorumluluk projelerine, yol-ulaşım, altyapı, enerji, turizm, kültür-sanat, tarımsal desteklere kadar kentin kalkınmasına, yönelik hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Vali Akbıyık, basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlerin en etkin, en verimli, en kaliteli bir şekilde sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Vatandaş memnuniyetini esas alarak en iyi hizmete odaklandıklarını belirten Vali Akbıyık, kamu yönetiminin güvenilirliğini ve etkinliğini sağlanmasında büyük görev ve sorumlulukları olduğunu kaydetti ve kurumlar arasındaki işbirliği ile koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Hakkari’nin ‘Terörle’ anılan il olmaktan çıktığını söyleyen Vali Akbıyık, 2021 yılında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarda ele geçirdikleri silah ve mühimmatlara değindi.

Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Vali Akbıyık, 2016 yılında 106, 2018’de 1 ton 81 kilo, 2019’da 949 kilo, 2020 yılında 2 ton 323 kilo, 2021 yılında 7 ton 381 kilo eroin ele geçirildiği bilgisini verdi.

Hakkari il ve ilçelerinde yapılan yatırımları istatistiklerle gösteren Vali Akbıyık, 2021 yılında yapılan tüm hizmetleri ildeki basın mensupları ile paylaşarak Hakkari’nin her yönü iyi durumda olduğunu, işsizliğin önüne geçmek içinde projelerinin olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği günden beri birinci önceliğinin eğitim olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, 3 yılda büyük değişim yaşandığını, eğitim alt yapısında ise büyük yatırımlara imza atıldığını ve 167 bin kitap kapasiteli 110 kütüphane açıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari ve Yüksekova Belediyelerinin faaliyetlerine değinen Vali Akbıyık, başta Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere değişik bakanlık ve belediyelerden sağladıkları imkanlar ile altyapının büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Hakkari Belediyesinin ‘2020 – 2023 Değişim Dönüşüm’ programında hayata geçirilen projeler ve önümüzdeki süreçte yapılacak işler hakkında bilgi veren Akbıyık, Hakkari’nin su sorunun çözümü için alternatif projeler üzerinde çalıştıklarını belirtip, belediyeye alınan araçlar hakkında bilgi verdi.

İl Özel İdaresi ve karayolları bölge müdürlüğünün kent genelinde başlattığı yol ve diğer alt yapı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Vali Akbıyık kırsal kesimin yol ve içme suyu sorunun büyük oranda çözüldüğü bilgisini paylaştı.

Sağlıkta iyi durumda olduklarını ifade eden Vali Akbıyık, Derecik Devlet Hastanesinin bittiğini, Hakkari ve Yüksekova’da yeni hastanelerin yapılacağını bilgisini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Hakkari tarihinin en büyük yatırımının bu yıl yapıldığını belirten Vali Akbıyık, il merkezi, ilçe ve beldelerde çeşitli spor kompleksleri, gençlik merkezleri yapıldığını söyledi.

Hakkari’de kayak ve su sporlarının daha iyi bir noktaya gelmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Akbıyık, Dünya Rafting Şampiyonasını kentte yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

2021 yılında devletin ihtiyaç sahiplerine gereken desteği verdiğini ve Hakkari genelinde binlerce vatandaşın bu desteklerden yararlandığı söyleyen Vali Akbıyık Sosyal Yardımlaşma Vakfınca ayrıca ihtiyaç sahiplerine verilen desteklerin devam ettiğini kaydetti.

Çukurca ilçesinde Zap Markası ve tahini, Şemdinli’de arıcılığı, Derecikte seracılığı, Yüksekova’da mandacılık ve küçükbaş hayvancılığı teşvik etmek için çeşitli projelere destek verdiklerini belirten Vali Akbıyık, il genelinde kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan projelerin ise devam ettiğini söyledi.

İl Özel İdaresi, DAKA, DAP ve KOSGEP ile İŞKUR eli ile kentte hayata geçirilen projeler ile ilgili bilgi verdi.

Vali İdris Akbıyık, "Engelleri Üreterek Aşıyoruz" ve “Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu” projeleri ile engeli ve kadın istihdamında önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Hakkari’de kayak merkez ile sporun, Yüksekova’da Organize Sanayi Bölgesi ile istihdamın, Türkiye’nin en yüksek 2. dağı olan Hakkari Cilo Buzul Dağı ile Sat Buzul Dağı’nın Milli Park ilan edilmesi ile turizmin büyük ivme kazandıracağını vurgulayan Vali Akbıyık ‘Hakkari’de Hayat Var’ dedi ve tüm Türkiye’den vatandaşları kente davet etti.

2021 yılı değerlendirme toplantısının ardından Vali Akbıyık basın mensupları ile birlikte Merga Bütan Kayak merkezinde verilen yemeğe katıldı.

Yemeğe İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür katıldı. 

42709.jpg

1-141.jpg

Editör: Haber Merkezi