HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari‘de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.  Yürüyüşe katılan  Vali Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz darbe girişiminde devletin bütünlüğüne, vatana, bayrağa ve demokrasiye karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişimi yaşandığını belirtti.

Hakkari'nin Bulvar Caddesi'nde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, tekbir ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak valilik binasına yürüdü. Yürüyüşün yapılacağı Bulvar Caddesi’nde polis geniş güvenlik önlemleri alarak, alana giren vatandaşları üst aramasından geçirdi.

Toplanma merkezi olan Şen Oteli karşısında bir araya gelen vatandaşlar, valilik binası önüne doğru yürüyüşe geçerek, ellerindeki Türk bayrakları ile  tekbir ve “"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile yürüdü.

dsc_8276.jpg

Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada din görevlileri tarafından okunan sala ve Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından platforma çıkıp konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz darbe girişiminde devletin bütünlüğüne, vatana, bayrağa ve demokrasiye karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişimi yaşandığını belirtti.

dsc_8291.jpg

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüne, vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve demokrasimize karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişiminin yaşandığını belirten Vali Toprak, "Milletimizin ve ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yargısından-mülki idaresine, sağlığından-cezaevlerine kadar devletin bütün kademelerine yaklaşık 50 yıldır süren ince hesaplarla sızan FETÖ'cü hainler, artık yeteri güce ulaştıklarını düşünüp bu hainlik planlarını uygulamaya koydular.Artık tamamen devletimizin bütün kademelerine sızıp bilhassa Silahlı Kuvvetleri'nde yeteri güce ulaştık gibi bir düşünceye kapılarak geçen sene bugün düğmeye bastılar.Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan dahi geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar.Ben öncelikle bu direnişte Hakkarimizde rol oynayan kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum.Ülkemizin en uç noktasından yıllardır terör mücadelesi yapan, terör belası ile uğraşan bu kahraman vatandaşlarımız demokrasiye, bütünlüğümüze, siçilmişlerimize, sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, devletimize, bayrağımıza karşı bir kalkışma olduğunu çok hızlı bir şekilde değerlendirerek meydanlara inip hainlerin  tank ve toplara karşı direndi.Bu uğurda şehit olan 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran borçluyuz" dedi.

Yürüyüşe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş,  AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

dsc_8302.jpg

dsc_8405.jpg

dsc_8427.jpg

dsc_8267.jpg

dsc_8313.jpg

dsc_8317.jpg

Editör: Haber Merkezi