HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Medrese Mahallesi’nde bulunan Şehit Vali Derviş Yalım İlk ve Ortaokulu’ndaki malzeme dağıtım programına Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İstanbul’dan Hakkari’ye gelen Sosyal Sorumluluk Projesi öncüsü Burcu Özer, Mert Çay ve kendilerine destek vermek amacıyla gelen sanatçılardan Yiğit Okan ve Çağrı Karslı katıldı.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında İstanbul’da hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar Burcu Özer öncülüğünde Hakkari’ye getirildi. Önceden belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere mont, ayakkabı ve çeşitli kırtasiye malzemeleri Vali İdris Akbıyık ve yardım gönülleri tarafından 100 öğrenciye dağıtıldı.

dsc_5043.jpg

Dağıtılan malzemeler hakkında bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, eğitime katkı amacıyla İstanbul’dan Hakkari’deki öğrencilere çeşitli hediyelerin gönderildiğini belirtti. Vali Akbıyık, “Ben İstanbul’dan Hakkari’ye geldim. Şuan da da İstanbul’dan da misafirlerimiz var. Burcu Özer, Yiğit Okan ve Çağrı Karslı sağ olsunlar kendilerine teşekkür ediyoruz. İstanbul’dan Hakkari’deki kardeşlerini, çocuklarımızı düşünmüşler eğitime katkı amacıyla çeşitli hediyeler getirdiler. Ve şuanda iki okulumuzda bu hediyeleri veriyoruz. Bildiğiniz gibi bizim birinci meselemiz eğitim diyoruz, kitap diyoruz. Onun için de Hakkari Valisi olarak okul, eğitim ve kitap ile ilgili her türlü etkinlikte, faaliyete yer almaya gayret ediyoruz. Bizim birinci meselemiz kitap. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin Hakkarililerin de meselesi kitap ve eğitim olacak. Ondan dolayı buradayız. Ben tekrar Burcu hanıma, Yiğit beye ve destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Tabiî ki Hakkari ilimizde bir çok faaliyet ve destekler yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın gerçekten okullarımızda yardıma muhtaç çocuklarımıza yine İl Emniyet Müdürlüğümüzün, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Hakkari Belediyemizin çok çeşitli destekleri oluyor. Amacımız Hakkari’de eğitimi birinci gündem maddesi yapmak. Hakkari’yi güzelliklerle, iyiliklerle, eğitim ve kitapla anılsın istiyoruz.”

Sosyal Sorumluluk Projesi öncüsü Burcu Özer ise, Hakkari’deki öğrencilerle bir arada bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Özer, “Beni en mutlu eden şey, çocuklarla vakit geçirmek. Çünkü çocukları çok seviyorum. Doğu’daki kardeşlerimizle daha fazla vakit geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. O Yüzden geldim Hakkari’ye. Böyle bir proje başlattık. Hakkari Valiliği sağ olsunlar bizlere yardımcı oldu. Çocuklarımızın listelerini gönderdiler.  24 saatte gönüllü arkadaşlarımızla birlikte 100 öğrencinin bütün ihtiyaçlarını tamamladık. Buda bize gösteriyor ki Türkiye bütün olarak gönül birliği yaptığı zaman 24 saatte her yere el uzatabiliyor. Çünkü 81 ilin hepsi bizim. Edirne’den, Kars’a hepsi tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak birlikteyken Türkiye olabiliyoruz. Onların o kadar güzel saf temiz yüzleri kalpleri var ki bizim bu yaptıklarımızla aslında biz besleniyoruz. Yani onların gönüllerini hissederek bizler besleniyoruz.”

Malzeme dağıtımının ardından Yiğit Okan ve Çağrı Karslı tarafından öğrencilere mini bir konser verildi.

dsc_5025.jpg

dsc_5033.jpg

dsc_5054.jpg

dsc_5041.jpg

dsc_5073.jpg

dsc_5029.jpg

dsc_5087.jpg

dsc_5088.jpg

dsc_5104.jpg

dsc_5107.jpg

Editör: Haber Merkezi