HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamak amacıyla her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 60 eserin yer aldığı fotoğraf sergisi Hakkari Valiliği binası önünde açıldı.

Serginin açılışına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Hakkari Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail Van, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İdris Uce, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen Vali İdris Akbıyık, hayırlı olsun temennisinde bulunarak fotoğraf sergisini gezdi.

dsc_3365.jpg

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, tarım ve insan temalı dereceye giren fotoğraflar sergisinde milletin doğaya, hayvana, çevreye vermiş olduğu değeri, sevgisini ve muhabbetini gördüklerini belirtti.

“Tarım ve İnsan” fotoğraf sergisinin 81 ilde olduğu gibi Hakkari’de de açıldığını belirten Vali Akbıyık; “Tarım ve insan temalı dereceye giren fotoğraflarımızın sergisini açtık. Hakikaten sergiyi gezdikten sonra bizim milletimizin doğaya, hayvana, çevreye vermiş olduğu değeri, sevgisini ve muhabbetini gördüm. Bu tüm dünya için örnek bir algı. Bizim milletimizin doğaya, çevreye olan saygı ve ilgisini korumasını göstermesi açısından önemli. Bu tür sergiler İlimizde de yapılan tarımsal birçok desteğin faaliyetini projenin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Biz de Çukurca’mızda foto safari ve doğa sporları festivali yapmıştık. Burada yine ödüle değer görülen İlimizi tanıtan bazı fotoğraflarda gördüm o da ayrıca Hakkâri açısından gurur verici. Bilindiği üzere Çukurca’da bizim Zap markamız var. Çukurca’nın tahini, susamı, pirinci gerçekten ünlü. Yine Yüksekova’da mandacılığı ve aspir bitkisini destekliyoruz. Şemdinli’nin balını Hakkari’nin küçükbaş hayvancılığını ve kilimciliğini destekliyoruz. Birçok alanda da desteklerimiz devam etmekte. Bu tarımsal sergilerin, eğitimlerin ve projelerin halkımızın bilinçlenmesinde İlimiz ekonomisinin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergi hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek ise her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 60 eserin 2 gün boyunca Hakkari’de sanatseverlerin beğenisine sunacaklarını belirtti.

Müdür Şimşek, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar, Hakkari halkının beğenisine sunuldu. 6 farklı kategoride düzenlenen, 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eserinin değerlendirildiği 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren 60 fotoğrafı Hakkari’de sergiledik. Buradaki tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet konularını kapsayan fotoğraflar yer alıyor. Sergimize tüm halkımızı davet ediyoruz.”dsc_3362-001.jpg

dsc_3368.jpg

dsc_3369.jpg

dsc_3374.jpg

dsc_3386.jpg

Editör: Haber Merkezi