HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Valilik önünde düzenlenen tören, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
 
Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen Türk bayrağı yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından anma programına Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli Üsteğmen Oğuzhan Tunç tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.
 
Atatürk’ün hayatını anlatan "Bir Adam Düşünün" konulu slayt gösteriminin ardından öğretmenlerden oluşan koru Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.
 
Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, daha sonra öğretmenler tarafından hazırlanan  "Atatürk’ün Hayatı" konulu tiyatro gösterisi sergilendi.
 
Bir öğretmen tarafından sergilenen zeybek oyununun ardından program, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla değişik dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 
Tören ve anma programına, Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Şirin Keleş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sezgin Kuruyamaç, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci, polis ve askerî personel ile vatandaşlar katıldı.
 
02-004.jpg05-003.jpg
07-002.jpg03-002.jpg04-004.jpg01-004.jpg
Editör: Haber Merkezi